tirsdag, 07 juni 2016 15:07

Utbygger for skolen på Benterud er valgt

Skrevet av
Utbygger for skolen på Benterud er valgt Illustrasjon: Bjørbekk og Lindheim AS

Ringerike kommune har valg HENT as som entreprenør for å bygge den nye skolen i Hønefoss sør, på Benterud. Forslaget som er valg er tegnet av arkitektfirmaet Vis-a-vis med uteområde tegnet av Bjørbekk og Lindheim AS.

Det er fem entreprenører med arkitekter og landskapsarkitekter som har deltatt i en anbudskonkurranse om bygging av ny skole på Benterud. Vinnerforslaget er valgt av en evalueringskomite. Forslagene er vurdert ut i fra funksjonalitet og innspill fra mange ulike brukergrupper.

Vinnerforslaget fra HENT oppnådde høyest score og er dermed valgt som samarbeidspartner for videre planlegging og bygging av skolen.

Mottoet for forslaget er «Meanderrede», som betyr en vid sving i et elveløp gjennom flatt landskap.

Detaljprosjekteringen av den nye skolen starter i høst som et samspill mellom brukergrupper og entreprenøren med sine samarbeidende arkitekter.

Kommunestyret skal ta endelige stilling til oppstart av byggingen i januar 2017 og skolen skal etter planen stå klar til innflytting 1. januar 2019.

Andre saker å lese

Tre barn sendt til sykehus etter å ha fått strøm i seg under bading

24-06-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Tre barn er kjørt til sykehuset i Kristiansand for undersøkelser og behandling etter at de skal ha fått strøm i seg i forbindelse med bading i Lyngdal.

Les mer i RingeriksAvisa

Gratis ruslebuss på Jevnaker

24-06-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Gratis ruslebuss på Jevnaker

Fylkeskommune, Hadeland og Ringerike Avfallsselskap (HRA), Jevnaker taxi og Jevnaker kommune samarbeider denne sommeren om en gratis ruslebuss i Jevnaker.Oppstart er 24. juni.

Les mer i RingeriksAvisa

Bil traff parkert traktor i Lunner – kvinne hentet av luftambulanse

24-06-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En kvinne i 20-årene ble natt til mandag fraktet til sykehus med luftambulanse etter at en personbil kjørte av veien og traff en parkert traktor i Lunner kommune.

Les mer i RingeriksAvisa

Hønefoss knuste Fyllingsdalen

24-06-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Hønefoss knuste Fyllingsdalen 7-0 i 1. divisjon søndag. Innbytter Maja Tryterud scoret tre ganger. Hønefoss har tatt poeng i seks kamper på rad.

Les mer i RingeriksAvisa