Oppdatert 22.01.2018

Hønefossing droppet tvilsom drone-bildebok

FB-siden forsvant umiddelbart FB-siden forsvant umiddelbart

- Kronerulling for bok om Hemsedal - stor interesse for unikt bokprosjekt, var overskriften i en pressemelding utsendt fra hønefossingen Ronny Setså. Etter at RingeriksAvisa stilte noen spørsmål, ble hele bokprosjektet stoppet.

I pressemeldingen heter det videre:
- Denne høsten lanserer Ronny Setså og Lotta Kagg den dokumentariske fotoboka "Hemsedal fra oven" gjennom Licentia forlag. Boka viser deg det idylliske dalføret nordvest i Hallingdal fra en helt ny vinkel. Samtlige bilder er nemlig fotografert fra lufta.

Etter å ha lest gjennom pressemelding og FB-sider med lupe, fant RingeriksAvisa ingen opplysninger om hvordan bildene "fra oven" ble tatt.

Vi sendte derfor en mail til Setså hvor vi spurte hvordan og av hvem fotoopptakene var gjort. Vi fikk da følgende svar:

- Alle bilder er fotografert av oss med et fjernstyrt multikopter (drone), og i utgangspunktet kun på hobbybasis. I etterkant satt vi med en ganske stor samling flotte bilder, som vi nå ønsker å dele med omverdenen.

Droppet prosjektet

Det er ikke like enkelt å selge bilder tatt på hobbybasis når disse er tatt med drone. Her er det et strengt regelverk. Dette gjorde vi Setså oppmerksom på i en mail og ba om en kommentar. Vi fikk da følgende svar:

"Jeg har vært i kontakt med Luftfartstilsynet. Representanten fortalte meg at å lage en publikasjon som er basert på tidligere bilder tatt på hobbybasis i utgangspunktet var lov, men at det var avhengig av hvordan man tolket regelverket.

Basert på det svaret, velger vi å ikke publisere for å være på den sikre siden. Takk for at du tok opp dette."

Prosjektets FB-side ble umiddelbart tatt ned og Kickstart (Fundraising) ble stilt passiv.

Bak prosjektet sto:

hemsedal3Ronny Setså (f. 1984) er fra Hønefoss, er utdannet geolog ved Universitetet i Oslo og jobber i dag som redaktør.
Lotta Kagg (f. 1976) fra Oslo er kunstner, fotograf og student med BA i arkeologi og kunsthistorie ved Universitetet i Oslo.

hemsedal4
Plakat for promotering av boka var ferdig

Sist redigertonsdag, 06 juli 2016 14:28
  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20