lørdag, 09 juli 2016 14:50

Slik leser du Ringerikes Blad gratis

Skrevet av

Er du en av de som har irritert deg over at nesten alt innholdet på Ringerikes Blad er bak en betalingsmur? Da har du fått en ny mulighet til å lese papirutgaven helt gratis!

Muligheten har du alltid hatt, hvis du har hatt anledning til å ta en daglig tur innom biblioteket i Hønefoss. Her ligger det mange papiraviser - også Ringerikes Blad. Biblioteket har nå startet opp et helt nytt tilbud hvor du får digital tilgang til ca 70 norske aviser og tidsskrifter.

bib2
Utvalget fra norske lokalaviser er stort

Tilsammen kan du velge mellom 2700 aviser og 1800 tidsskrifter på 60 forskjellige språk. Men du altså innom biblioteket - men slett ikke hver dag.

Før du drar til biblioteket kan du laste ned den appen du trenger, slik at alt er klart. Appen heter PressReader.

Når du kommer til biblioteket du koble deg til bibliotekets trådløse nettverk for å få PressReader til å starte opp. Nettet på biblioteket heter Ringerike Gjest. Passordet (hvis du ikke har det fra før av) får du på sms ved hjelp av en mobiltelefon, men du kan benytte både mobil og brett for nedlastning av aviser.

Når du åpner appen PressReader etter at du er på bibliotekets nett, dukker det opp en rekke valgmuligheter på forskjellige tidsskrifter og aviser. Her kan du f.eks. laste ned papirutgaven av Ringerikes Blad for den siste uka og ta dem med hjem for å lese dem i fred og ro. Etter at du har kommet hjem, kan du fortsette å laste ned tidsskrifter og aviser i inntil 3 døgn. Men max 20 aviser eller tidsskrifter pr økt. De du allerede har lastet ned, forsvinner ikke før du selv sletter dem.

Hvis du pleier å kjøpe dyre tidsskrifter hos Narvesen, enten det er mote eller foto, kan du i stedet laste dem ned helt gratis fra biblioteket.

Hva vi ikke fant? Hallingdølen og VG.

bib3
Litt fra Mote og Livsstil

bib4
Eller hva med foto og musikk?

Sist redigert onsdag, 16 november 2016 09:13

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa