Oppdatert 22.01.2018

Politiet advarer mot Pokémon

Pokémon GO er den nye applikasjonen alle snakker om. Den er knyttet til googlemaps og baserer seg på GPS teknologi. Dette er et spill alle aldersgrupper kan bli hektet på.

Spillet går ut på å utforske verden og fange virtuelle figurer. Noen av figurene er forhåndsplassert rundt om i landet, og en kan finne dem ved å søke på nett. Det er svært mange figurer og de har forskjellige styrker og svakheter, noe som får betydning når brukerne konkurrerer med hverandre i spillet.

Med oppdatering vil det komme en byttefunksjon som gjør at brukeren kan overføre figurer til andre personer. Dette kjenner vi igjen fra tiden barn hadde samlekort som de byttet med hverandre.

Politiet i mange land har advart om forskjellige farer ved bruk av applikasjonen. Det som er viktig å huske på for alle er at de ikke glemmer å følge med på hva som skjer rundt seg. Husk at du har vikeplikt for trikken, og følg med når du skal over veien.

- Det vi ønsker å formidle til foreldre og andre er at de må fortelle barna at de ikke skal bli med personer de ikke kjenner for å finne flere figurer, eller la seg lokke, lure eller presse til å dele bilder eller utføre tjenester for å få andre til å overføre figurer til seg, sier Oslo politidistrikt - Seksjon for Volds- og seksualforbrytelser på Facebook.

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20