Oppdatert 22.01.2018

Det krøp og kravlet

Tuva Rakeie Foto: Rasmus Lindberg Tuva Rakeie

I helgen var det terrariemesse på Hønefoss skole. Her var det  taranteller, skorpioner, biller, tusenbein og mye annet fra hele verden! Tuva Rakeie var utrolig glad når 256 små føtter raskt sprang over hennes hånd. Den mangefotede herren heter egentlig Archispirostreptus Gias og er en afrikansk kjempemilliped. Fullt voksen kan den bli nestan 40 cm lang og bli 5-7 år.


kryp2
Inger Aunø Jetlund fikk sett nøye på verdens mest giftige edderkopp; den brasilianske vandreedderkoppen. (Foto: Rasmus Lindberg)

kryp3
Theraphosa Apophysis (Foto: Rasmus Lindberg)
Theraphosa Apophysis er en ung dame på 7 år. Hennes eier Johnny ble spurt hvordan han begynte å samle på edderkopper og andre småkryp? Han forteller at det hele begynte da han var i 12-årsalderen og ble helt betatt av de flotte fargene. Etter det måtte moren hans tømme bukselommene hans for edderkopper hver dag. I dag har han bare 22 småkryp, men ikke for lenge siden var det 200. Prisen på det hårete krypet ligger mellom 2 og 4.000 kroner. Snart skal den også bli pappa.

kryp4
Tove Merete Knudsen fikk holde en Grammostola Rosea i hånden. Denne edderkoppen er opprinnelig fra Chile og Peru og kan bli hele 15 år. Den spiser fortrinnsvis innsekter og er veldig aktiv om natten. (Foto: Rasmus Lindberg)

 

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20