Oppdatert 25.04.2018

Haakon Tronrud selger ut!

Fra venstre Sven-Harald Maalen, Haakon Tronrud og Jørgen Evensen Foto: Henriette Tronrud Fra venstre Sven-Harald Maalen, Haakon Tronrud og Jørgen Evensen

BetonmastHæhre, med sine 2300 ansatte og 10 milliarder i omsetning, har kjøpt Tronrud Gruppen AS.

Ikke før hadde fusjonen mellom Betonmast og Hæhregruppen gått i boks, så slukte giganten Norges største anleggsgartnerselskap, Steen & Lund AS. Og nå altså Tronrud Gruppen AS, som består av entreprenørselskapene Tronrud Bygg, Tronrud Mjøsbygg og Tronrud Anlegg. Med dette fortsetter BetonmastHæhre å vokse i strategisk viktige markeder.
 
Tronrud Bygg er den ledende entreprenørbedriften på Ringerike, en region som ventes vokse kraftig og hvor BetonmastHæhre til nå ikke har vært tilstede.
 
- Ringeriksregionen spås en kraftig vekst i årene som kommer. Kjøpet av Tronrud Gruppen gir BetonmastHæhre en ledende posisjon i dette strategisk viktige markedet, og kompletterer vår virksomhet på Østlandet. Samtidig vil Tronrud Mjøsbygg og Tronrud Anlegg både styrke og komplettere vår eksisterende virksomhet på Innlandet og i anlegg, sier Jørgen Evensen, konsernsjef i BetonmastHæhre.  
 
Haakon Tronrud etablerte Tronrud Bygg i 1976, og selskapet har utviklet seg fra en tradisjonell trehusbygger til et moderne entreprenørkonsern. Hovedkontoret ligger i Hønefoss. Avtalen innebærer at Haakon Tronrud går inn på eiersiden i BetonmastHæhre.

- Bygg og anleggsbransjen går mot en konsolidering. Vårt lokalmarked vil i tiden fremover by på enda flere og større prosjekter, og kapasitet ville blitt en begrensning hvis vi hadde fortsatt å stå alene. Denne avtalen gir veldig gode muligheter både for selskapene og ikke minst for mine lojale medarbeidere. Avtalen vil styrke selskapene, sikre utvikling for medarbeidere og gi trygge, gode og attraktive arbeidsplasser i fremtiden, sier Haakon Tronrud, konsernsjef i Tronrud Gruppen.

BetonmastHæhre er et av Norges største entreprenørkonsern innenfor bygg, anlegg og eiendom. I april 2017 gjennomførte konsernet en rettet emisjon som tilførte selskapet 600 millioner kroner. Hensikten med kapitalforhøyelsen var å legge til rette for bl.a. den veksten vi nå ser ved oppkjøp av Tronrud Gruppen. BetonmastHæhre har store vekstambisjoner innen både bygg og anlegg i både Norge og Sverige. Blant investorene med tro på selskapet er sektorspesialisten OBOS, som nå er en betydelig eier i BetonmastHæhre.Konsernet har over 2300 medarbeidere, og omsetningen i 2017 vil ligge på rundt 10 milliarder kroner. Tronrud Gruppen hadde i 2016 en omsetning på 700 millioner kroner og cirka 200 medarbeidere.

Dermed kan det nye selskapet hamle opp med store aktører som Veidekke, AF Gruppen, Skanska Norge og NCC Construction.

Den formelle eier av Tronrud Gruppen AS, er Tronrud Gruppen Konsern AS med 68,67% og Henriette Tronrud med 31,33%. Tronrud Gruppen Konsern AS er igjen 100 % eid av Haakon Tronrud. Tronrud Eiendom AS er ikke en del av avtalen. Dette er fortsatt eid av Henriette og Haakon Tronrud, sistnevnte gjennom Tronrud Gruppen Konsern AS.

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20