Oppdatert 21.09.2018
A+ A A-

Her må du betale for 17.mai-toget

  • Skrevet av Harald Henschien
  • Publisert i Nyheter
Fra en tidligere feiring Foto: Privat Fra en tidligere feiring

Blant mange nordmenn i badebyen Pattaya vakte det overraskelse og harme da de ble invitert til det tradisjonelle 17. mai-toget og etterfølgende feiring. (Denne artikkelen er rettet)

Rettelse

Etter at denne artikkelen ble publisert, ble vi kontaktet av sjømannsprest Ragnvald Seierstad i Pattaya. Han kunne berolige alle som hadde mistolket kirkens annonse med at det fortsatt var helt gratis å gå i 17.mai-toget. De oppgitte prisene er KUN for servering av mat, noe det selvfølgelig er helt frivillig om man ønsker å være med på. (Red.)

Kirken krever nemlig i sitt 17. mai-program 250 baht per person (barn under 12 gratis) for å delta i barnetoget på nasjonaldagen.

- Det er jo totalt uhørt. For en familie på fire tilsvarer dette i kjøpekraft tusen kroner. Det hjelper lite at man får en pølse i lompe på kjøpet.thaimai2

Eirik Johannesen er en sentral nordmann i Thailand. Han fortsetter.

- I årevis har nordmenn i Thailand feiret 17. mai gratis. Ambassaden i Bangkok arrangerer også markering med tog. Der er forfriskningene og alt annet helt gratis.

Mener du Sjømannskirken skor seg på nasjonaldagen?

- Ja, det er helt klart. For en familie vil det koste så mye at den kunne hatt en fantastisk feiring på flott restaurant med hovedretter og iskrem til barna i fleng. Selv om beløpene ikke er skyhøye etter norsk målestokk, er de slett ikke det for alle som er bosatt her.

Ambassaden i Bangkok tilbyr derimot dette helt gratis:
På dagtid:
Porten åpnes kl. 10.45 og vi starter kl. 11:00 (presis) med avgang 17. mai-tog umiddelbart etterpå. Det blir leker for store og små barn fra kl. 12 og enkel bevertning. Arrangementet avsluttes kl. 13.30.


Slik finansieres Sjømannskirkene:
Av et årlig budsjett på rundt 238 millioner kroner, dekkes en tredjedel gjennom statlig støtte fra Kulturdepartementet, og resten samles inn ved sjømannskirkene i utlandet. Hovedakelig fra rederier.
Den har ikke vært tilgjengelig for kommentarer.

thaimai3

Sist redigerttirsdag, 16 mai 2017 12:44
  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20
Mer i denne kategorien « Kostbare Denice Hagen Hole vokser »