Oppdatert 19.06.2018

Tronrud først i Norge med ny helikoptertype

Tronrud først i Norge med ny helikoptertype Foto: Marenco Swisshelicopter (MSH)

Marenco Swisshelicopter (MSH) har i en pressemelding kunngjort at de har solgt det første helikopteret av typen SH09 i Norge. Det sveitsiskproduserte single-turbin SH09-helikopteret vil ha base på Eggemoen Aviation and Technology Park, utenfor Hønefoss.

helikopter2
Foto: Marenco Swisshelicopter (MSH)

Tronrud Engineering AS skal drive SH09 som et firmahelikopter i sitt daglige arbeid med logistikk til støtte for utviklingen av industriparken.

Den mangesidige Eggemoen Aviation and Technology Park er den eneste i sitt slag i landet, og tilbyr spennende muligheter for industriell utvikling. Over et areal på 230 hektar, har industriparken mer enn 300 ansatte, med høy teknisk kompetanse - både på nasjonalt og internasjonalt nivå.

- MSH-teamet er stolt over at SH09-helikopteret er valgt, og tror flyet vil forbedre forbindelsen til regionen, heter det videre i pressemeldingen.

Tronrud Engineering AS har vært pioner og operatør på helikopter siden 1970-tallet. Den første kontakten mellom selskapene kom i stand under HAI Heli-Expo 2014, hvor det også ble signert en intensjonsavtale.

- Fremgangen som er oppnådd de siste årene med prosjektering og konstruksjon av to flygende prototyper, med en tredje prototype i løpet av sommeren 2017, og med den totale utviklingen av MSH som selskap, var de faktorene som førte til beslutningen om å inngå en avtale, sier konsernsjef Olav Tronrud.

Om Marenco Swisshelicopter AG (MSH)
Marenco Swisshelicopter AG ble grunnlagt i 2007 med formål å bygge, kommersialisere og supporte en helt ny generasjon turbinhelikoptre. Med denne industrielle visjonen, utviklet MSH SKYe SH09, som ga kunden en eksepsjonell operativ ytelse, sikkerhet og livslang økonomi som tilsammen utgjorde en betydelig forskjell. Som den beste i klassen mht ytelse, med den største kabinen/lasterommet, fremragende modularitet og med det siste innen elektronikk, er SKYe SH09 konstruert for de mest krevende oppdrag.

Media

Sist redigertlørdag, 20 mai 2017 00:11
  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20