Oppdatert 25.04.2018

168 skogbranner så langt i år - Buskerud på topp

  • Skrevet av NTB
  • Publisert i Nyheter
168 skogbranner så langt i år - Buskerud på topp Foto: NTB/Scanpix

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap advarer om økende skogbrannfare på Østlandet og setter enda et helikopter i slukkeberedskap.

Til nå i 2017 er det registrert 659 gressbranner og 168 branner i skog og utmark, ifølge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

– Cirka 90 prosent av alle skogbranner skyldes menneskelig aktivitet. Bålbrenning og grilling er de vanligste årsakene, sier avdelingsdirektør Hans Kristian Madsen i DSB.

Madsen advarer om økende skogbrannfare på Østlandet. Fra 15. april til 15. august står det et skogbrannhelikopter i fast beredskap på Torp utenfor Sandefjord. Nå settes enda et helikopter i beredskap på Kjeller ved Lillestrøm.

Det er bålforbud fra 15. april til 15. september. I denne perioden er det forbudt å tenne opp bål og grill (også engangsgrill) i eller i nærheten av skog og annen utmark.

– Det skal ikke mer til enn glør fra sigarettstumper eller bruk av engangsgriller for å starte en brann i naturen. Vi ber derfor om at folk på Østlandet og Sørlandet bruker sunn fornuft og utviser stor aktsomhet når de er i naturen den nærmeste tiden, sier Madsen.

(©NTB)

skogbrann2

Sist redigertfredag, 07 juli 2017 19:55
  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20