Oppdatert 19.06.2018

100 nye arbeidsplasser på Eggemoen?

  • Skrevet av Frank Tverran/NTB
  • Publisert i Nyheter
100 nye arbeidsplasser på Eggemoen? Foto: Laura Buckman / NTB scanpix

Tronrud Engineering har nå signert avtalen med Lockheed Martin om vedlikehold på utstyr knyttet til Forsvarets nye F-35 fly.

Luftforsvaret ønsket at kun militært personell skulle jobbe med vedlikehold av de nye kampflyene. Men Arbeidsretten satte foten ned.

De første F-35-flyene ankommer Norge til høsten. Luftforsvaret ønsket opprinnelig at Fellesforbundets medlemmer som skulle jobbe med flyene, måtte undertegne en kontrakt som ga dem en lavere militær rang.

Fellesforbundet protesterte og brakte saken inn for Arbeidsretten fordi denne løsningen betød at de ansatte kunne lønnes etter en annen tariff og at forbundet fryktet at det ville bety at kun militære teknikere ville bli ansatt.

Senere skrev ABCNyheter at et flertall på fem av sju dommere ga LO og Fellesforbundet medhold i saken. Siden Arbeidsrettens dom ikke kan ankes er avgjørelsen endelig.

– Dommen innebærer en betydelig inngripen i forsvarssjefens styringsrett over egen organisasjon, og Forsvarsdepartementet er overrasket over resultatet, sier Marita Hundershagen, seniorrådgiver i Forsvarsdepartementets kommunikasjonsavdeling.

– Hadde staten og Forsvaret vunnet fram med sitt syn, ville det vært kroken på døra for sivilt ansatte fagarbeidere innen kort tid, mener forbundssekretær Tor Schwenke i Fellesforbundet.


Da Tronrud Engineering tapte en vedlikeholdskontrakt til fordel for Rygge i 2015, jublet de i Moss for 100 nye arbeidsplasser. Dagens avtale omfatter ikke vedlikehold på selve flyet, men på bakkeutstyr til det. Skal vi tro at det blir en del arbeidsplasser av det etter hvert også?

 

Tronrud Engineering skriver på sine hjemmesider følgende:

Tronrud Engineering are proud to announce that we have been successful in the PSPn program, and has signed an Agreement with Lockheed Martin as an Official Provider in the F-35 Product Support Provider Network (PSPn)

Sist redigertmandag, 10 juli 2017 12:21
  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20