RingeriksAvisa 20 år

Oppdatert 18.10.2019

Stilling ledig

:

DNB vil kreve flere kvinnelige advokater

  • Skrevet av NTB
  • Publisert i Nyheter

DNB, som fortsatt har en filial i Hønefoss, velger å prioritere advokatfirmaer som aktivt satser på å få fram kvinnelige ledere og partnere.

Banken bruker 150 millioner på advokattjenester i året. For DNB er det et mål at i hvert fall halvparten av de advokatene som gir dem råd, skal være kvinner, melder Dagens Næringsliv. Juridisk direktør i banken, Audun Moen, mener advokatbransjen selv må rydde opp.

– Rundt 70 prosent av jusstudentene er kvinner. Det reflekteres ikke i bransjen ennå. Jeg tror miljøer som er mannsdominert, vil sakke akterut om bare få år, sier Moen til DN.

Innkjøpsavdelingen i DNB er nå i ferd med å innføre et krav om at leverandørene av advokattjenester blir vurdert også på kjønnsbalanse. De nye kravene går ut på at banken vil prioritere firmaer som har en strategi og som kan vise til synlige resultater når det kommer til å løfte fram flere kvinner og minoritetsgrupper i ledende posisjoner og i partnerskapet.

– Forbrukermakt er viktig, og jeg synes dette er et flott tiltak. Advokatbransjen har fortsatt en utfordring med lav andel kvinner og ansatte med minoritetsbakgrunn, og jeg håper tiltak som dette vil hjelpe, sier president Curt A. Lier i Advokatforbundet til avisen.

(©NTB)