Oppdatert 25.04.2018

Trestjerners på Flå

Bjørnene er hovedstjernene i parken Foto: Frank Tverran Bjørnene er hovedstjernene i parken

Fra Hønefoss til Flå er det ikke langt. Etter at den nye veien kom, er turen unnagjort på under en time. Og Bjørneparken i Flå er verd en tur alene.

bp skilpadder
Skilpaddene settes ut for dagen (Foto: Frank Tverran)

RingeriksAvisa tok turen midt i travleste fellesferien. Det skjer mye i denne parken, men bjørnene er og blir den største attraksjonen. Disse digre dyra på 300 kilo beveger seg raskt, stille og grasiøst gjennom landskapet. Selv om de står på en platting når de skal vise seg fram for publikum, har de tilstrekkelig store skogsområder å boltre seg på til at vi kan oppleve bjørnen i sitt naturlige element.

bp rev
Å gi reven "godis" var stas! (Foto: Rasmus Lindberg)

Rødrevene satt pent på rad som veldresserte hunder. Å gi disse mat med hånden, er nok en opplevelse de fleste av barna vil huske. Og det meste i denne parken dreier seg om barn og barns mulighet til å oppleve dyr på nært hold.

Ei gaupe som rusler dovent rundt i solskinnet gir en mye bedre opplevelse enn å se det samme dyret utstoppet på et museum.

Men her var det også teater, zipline, dyr fra bondegården og skilpadder på luftetur.

Krokodillesamlingen sto i stor kontrast til parkens øvrige tema og kunne etter vår mening med hell ha vært erstattet med noe annet.

I høysesongen koster billettene 300 for barn og 350 for voksne. Da kan du tilbringe hele dagen i parken. Etter å ha opplevd parken på nært hold, kan vi anbefale et besøk og mener det er verd pengene og mere til.

bp gyldenklo
Berg- og dalbanen "Gyldenklo" blir parkens nye attraksjon (Foto: Frank Tverran)

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20