fredag, 21 juli 2017 13:37

21-åring fra Rygge var offeret i hyttedrapet

Bistandsadvokat Gunn Iren Midtbø og politiadvokat Per Thomas Omholdt Bistandsadvokat Gunn Iren Midtbø og politiadvokat Per Thomas Omholdt Foto: Harald Henschien

Det var 21 år gamle Alexandra Therese Nilssen fra Rygge som ble drept på en hytte på Sørbølfjellet i Flå. I fengslingsmøtet i Ringerike tingrett ble det bedt om 4 ukers varetekt.

alexandraFengslingsmøtet ble avholdt fredag i Ringerike tingrett. Politiet ba om varetekt i 4 uker med restriksjoner, de første to ukene i isolasjon, og hele perioden med mediaforbud. Den siktede 25-åringen fra Østfold tok i retten ikke stilling til siktelsen, men erkjente de faktiske forholdene omkring drapet på sin samboer tidligere denne uka. Han samtykket i 4 ukers varetekt, men ikke i restriksjonene. Han ønsket heller ikke å forklare seg under fengslingsmøtet.

Politiadvokat Omholdt forklarte i retten at formålet med restriksjonene var bevisforspillelse og av hensyn til den videre etterforskningen. Omholdt la til at restriksjonene ville bli avviklet så fort som mulig og at de ikke ville opprettholde restriksjonene lenger enn høyst nødvendig.

Siktedes forsvarer, advokat Sindre Løvgaard, var fornøyd med Omholdts uttalelser. Etter dette ble retten hevet.

Navnet frigitt

Politiet gikk fredag formiddag ut med navnet på drapsofferet i samråd med de etterlatte og deres bistandsadvokat.

– Familien er i en voldsom sorg og er utsatt for en ekstrem belastning. De har mistet den kjæreste de hadde i verden, sier familiens bistandsadvokat Gunn Iren Midtbø, som også var tilstede under fengslingsmøtet.

Midtbø sier at familien har et sterkt behov for å vite hva som egentlig skjedde på hytta hvor 21-åringen ble funnet drept tirsdag ettermiddag.

Ifølge Ole Petter Løkkeberg, som er en nær venn av familien, har foreldrene mistet sitt eneste barn. Familien har bodd i Spania de siste årene, men datteren flyttet tilbake til Norge for et drøyt år siden. Familien var også i Norge da dødsbudskapet kom.

– De var hjemme og ventet på at Alexandra skulle komme hjem fra hytteturen på onsdag. Jeg er ikke helt sikker på når Alexandra og siktede dro på hytteturen, men tror det var på torsdag. Telefonsamtaler hun hadde med familien ga ikke på noen måter noen indikasjon på at noe var galt, sier Løkkeberg til Moss Avis.

bevoktet

Under fengslinsmøtet ble rettssal 5 bevoktet av to polititjenestemenn (Foto: Harald Henschien)

Sist redigert fredag, 21 juli 2017 14:36

Andre saker å lese

Ringerike Historielag: En Helt i Djevelens Brigade

18-04-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ringerike Historielag:  En Helt i Djevelens Brigade

Bli med på et fascinerende foredrag med Christopher Hals Gylseth, hvor han utforsker den utrolige historien til Finn Roll, en nordmann som forlot sitt hjemland for å kjempe mot nazistene...

Les mer i RingeriksAvisa

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

Just Padel Group (JPG) har bestemt seg for å anke dommen fra Agder tingrett der den tidligere skihopperen Anders Jacobsen ble tilkjent flere millioner kroner.

Les mer i RingeriksAvisa

To Hallinger varetektsfengslet for voldtekt og filming av tenåring

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

To menn er i Buskerud tingrett varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, siktet for å ha voldtatt og filmet en tenåring.

Les mer i RingeriksAvisa

Voldshendelse på Solli plass: Mann alvorlig skadet

18-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann fikk hodeskader da han ble slått ned på Solli plass i Oslo natt til torsdag.

Les mer i RingeriksAvisa