Oppdatert 19.06.2018

Omdiskuterte Diana-opptak kommer på National Geographic

Omdiskuterte Diana-opptak kommer på National Geographic Foto: National Geographic

Hittil upubliserte intervjuopptak offentliggjøres nå i forbindelse med 20-årsdagen for prinsesse Dianas død. Filmen «Diana: Med hennes egne ord» får premiere på National Geographic søndag 27. august kl. 21.00.

I 1991 ble en serie intervjuer gjennomført i alle hemmelighet i Kensington Palace. Prinsesse Diana, som på dette tidspunktet befant seg i en dyp livskrise, fortalte åpenhjertig om sitt liv til journalist Andrew Morton.

Alle intervjuene ble tatt opp, men svært få av lydklippene er blitt offentliggjort.

Før nå.

 
Kritikk av kongefamilien

Søndag har National Geographic verdenspremiere på «Diana: Med hennes egne ord», der prinsessen av Wales får gi sin versjon av historien, slik hun så den på dette spesifikke tidspunktet.

I «Diana: Med hennes egne ord» forteller hun åpenhjertig om spiseforstyrrelser, om psykiske problemer og om hvordan det var å leve i et forhold med en mann som egentlig elsket en annen.

Dessuten følte hun at resten av kongefamilien ikke ga henne nødvendig støtte når hun var på sitt mest sårbare.

– I samarbeid med verdens beste dokumentarskapere lager National Geographic Documentary Films filmer som dekker aktuelle, provoserende og relevante historier for et globalt publikum. Dokumentaren om Diana er intet unntak, siden den gir nye perspektiver og et unikt innblikk i hvordan Diana så på sin situasjon, sier Vibeke Lia, head of programming hos National Geographic Norge.

 
Endret over natten

I filmen fortelles historien mer eller mindre kronologisk, og vi får se hvor dramatisk livet til Diana endret seg da hun som 19-åring giftet seg med Charles.

Over natten gikk hun fra å være en relativt ukjent barnehagelærer til å bli en av verdens mest fotograferte personer.  

Veteranfilmskaperne Tom Jennings og David Tillman har sydd lydklippene sammen med arkivbilder, og dermed skapt en svært engasjertende og velkomponert dokumentar, der Diana gis rom til å fortelle sin side av en veldig sammensatt og komplisert historie.

«Diana: Med hennes egne ord» får premiere på National Geographic søndag 27. august kl. 21.00.

Media

Trailer fra filmen
  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20