Oppdatert 19.06.2018

Egon Olsen får sin egen Oslo-gate

  • Skrevet av NTB
  • Publisert i Nyheter
Egon Olsen får sin egen Oslo-gate Foto: Frank Tverran

Den lille alleen Egon Olsen spaserer ned hver gan han løslates fra Botsen, skal nå bære den fiktive kjeltringens navn.

Etter 14 filmer om den notorisk mislykkede Olsenbanden, er det få scener som er mer gjenkjennelig enn bandens gjensyn med sin leder Egon Olsen når han kommer ut fengselsporten og rusler ned alleen til sine flaggviftende og smilende kumpaner.

Etter politisk debatt og en jevn avstemning Gamle Oslos navneutvalg er det nå offisielt: Den lille veistubben får navnet Egon Olsens allé, skriver Aftenposten.

Selv om han er en oppdiktet figur og aldri helt lykkes på sin kriminelle løpebane, var det ikke alle som synes det var greit å hedre en notorisk kjeltring på denne måten. Men til slutt gikk Egon Olsen av med seieren med tre mot to stemmer i bydelens navneutvalg.

– Jo da, Egon Olsen er en skurk, men han er en søt og hyggelig skurk som er blitt allemannseie som hovedfigur i Norges mest sette filmserie, sier leder Line Oma (Ap) i bydelsutvalget. Og forslaget kom fra lov- og ordenspartiet Frp.

– Av og til må vi politikere tillate oss å være litt muntre og humørfylte, synes forslagsstiller Peter N. Myhre.

Den danske Egon Olsen, forbilde til den norske filmskurken, har allerede fått en tilsvarende veistump oppkalt etter seg utenfor et fengsel i København.

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20