Oppdatert 19.06.2018

350 filmer fra 70 nasjoner

Plakat for arrangementet Plakat for arrangementet

Ikke bare har byen vår blitt brukt som location for flere filmer, men nå får vi vår egen internasjonale filmfestival.

Festivalen gjennomføres for 3. gang og er en filmfestival med filmer laget av ungdom mellom 14 og 26 år. Den har allerede en høy profil i hele EU og er kjent over hele verden.

Den ble i fjor besøkt av 25 nasjoner med visning av 73 filmer. Festivalen ble etablert i Langesund i 2015 og var en stor suksess. Etter at produsentene for festivalen, ekteparet Ivonne og Kurt Salo, flyttet til Ringerike i desember 2016, bestemte de seg for å flytte festivalen permanent til Ringerike.

Festivalen har fått navnet Ringerike International Film Festival (RIYFF). Den blir gjennomført i Stiftelsen Ringerike kultursenter 07.-11.november.

Økende interesse

Etter at det ble åpnet for påmelding av filmer for vurdering, er det nå 350 filmer fra 70 nasjoner. Lokale skoler er også interessert i å melde på filmer for vurdering. Festivalen vil ha en stor positiv utvikling av Ringerikssamfunnet lokalt og med en internasjonal høy profil. I tillegg vil dette være en svært viktig plattform for alle unge som ønsker å jobbe med film i et fremtidig yrke.

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20