Oppdatert 21.09.2018
A+ A A-

Et nytt hår i suppa - eller en dynamisk pådriver?

Redaktør Harald Blaker i Ringerikes Blad virket ikke altfor begeistret over frieriet til Andersen. Foto: Frank Tverran Redaktør Harald Blaker i Ringerikes Blad virket ikke altfor begeistret over frieriet til Andersen.

Lars Olsen og Terje Andersen har fått med seg 20 andre ringerikinger i noe de kaller "Banevokterne". Siden de trenger en kanal ut til folket, var de raske med å fri til Ringerikes Blad.

Redaktør Blaker i Ringerikes Blad fikk derfor utdelt en pins i smykkeemballasje for å symbolisere dette frieriet.

Men det dreier seg altså om å skaffe en heiagjeng som kan gå i fakkeltog dersom et politisk parti vil forsøke å begå selvmord ved å rokke ved de planene som nå ligger i Norsk Transportplan for Ringeriksbanen og ny E16.

De 22 banevokterne er velkjente og til dels godt profilerte ringerikinger alle sammen. Og selv om de fleste var godt over middagshøyden, hadde de faktisk fått med seg elevrådslederne fra begge de videregående skolene i byen.

Hovedsaken til Banevokterne var å være positive. Under informasjonsmøtet som ble holdt ved Hønefoss jernbanestasjon tirsdag mente de å ha oppdaget et manglende (positivt) engasjement hos mannen i gata. Ikke bare ville de få frem et slikt engasjement, men det ble også sagt at de ville gi engasjementet en retning. Samtidig ble det bedyret flere ganger at de var en helt upolitisk flokk. Dette blir vel nesten som å si at "Ja til EU" er upolitisk?

Et engasjement er som regel ekte og spontant, slik vi bl.a. ser 17.mai. Og "mannen i gata" har selvfølgelig sine sanser intakte og vet når det er riktig å vise dette engasjementet.

Banevokter Erlend Ødegård, elevrådsleder ved Ringerike vgs, sa noe vi tror er veldig riktig: - Unge snakker veldig mye om videre utdanning i Oslo, men ikke så mye om banen.

Kanskje det er fordi deres studietid er over for lengst når banen kan brukes? De fleste andre av oss, får håpe det blir lett å komme på toget med gåstol.

Under møtet tirsdag var det noen som lurte på hvordan Drammensregionen hadde fått det så fint til - og ikke Ringeriksregionen. Dette mente man burde undersøkes nærmere.

Kanskje det bare er å telle stortingsrepresentanter?

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20