videofilm nitar

Oppdatert 16.12.2018
A+ A A-

Satser på Eggemoen

Pilot Rune Prestgarden Hansen før han slipper dronen (Arkivfoto) Foto: Frank Tverran Pilot Rune Prestgarden Hansen før han slipper dronen (Arkivfoto)

Ni år etter at selskapet ble etablert, ble Prox Dynamics solgt for 132 millioner dollar til amerikanske FLIR Systems i november i fjor. Kjøperen er verdens største produsent av termiske kameraer og tilhørende komponenter og overtok den norske droneprodusenten som ledd i en ny satsing innenfor flygende sensorer.

Da amerikanerne inviterte presse til kake og seremoniell kontraktsignering, understreket de at virksomheten i Norge skulle fortsette. Ikke bare det, det ble også fortalt om ambisjoner for videre utvikling av PRS-plattformen. Dette var åpenbart ikke bare prat:

Hovedkontoret er fortsatt på Hvalstad i Asker kommune og produksjonen foregår fortsatt på Eggemoen i Ringerike kommune.

Flir UAS-sjef Gudmund Kjærheim opplyser til TU.no at de i perioden siden de ble kjøpt opp ikke har mistet en eneste ingeniør, men i stedet ansatt flere nye.

– Det sier litt om hvor bra det oppleves å jobbe under trygge forhold med nye sterke eiere som gir oss stor frihet til å utvikle verdensledende teknologi, sier han til TU.no.

Du kan lese hele saken hos TU.no

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20