annonse1

annonse2

annonse3

annonse4

torsdag, 23 juli 2015 10:06

Kald sommer lokker folk sydover

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Sydenvarme frister nedkjølte nordmenn Sydenvarme frister nedkjølte nordmenn

Sommeren 2015 er hittil den kaldeste på ti år i Norge. Med tanke på hvordan været har vært de siste årene, var det mange nordmenn som valgte å ha sommerferien her hjemme. Som vi alle vet kom aldri finværet slik vi hadde tenkt. Nå er vi kloke av skade, og sikrer oss sol og varme til vinteren.

Tradisjonelle reisemål er favoritter i år også

Sembo har hittil solgt 85 prosent flere vinterreiser sammenlignet med i fjor på samme tid. Thailand, Kanariøyene og Florida seiler opp som favoritter foreløpig, men også mer eksotiske steder som Curacao i Karibia er med på listen.

I Thailand er det Krabi som er mest populært, mens Puerto Rico på Gran Canaria og Playa de las Americas på Tenerife, er favorittene på Kanariøyene.

Svakere krone påvirker ikke

- Vi følger med på hvordan utviklingen av dollarkursen påvirker interessen for USA, sier Aud J. Bengtsson, salg og markedsansvarlig for Sembo Norge. For vinterens reiser ser det foreløpig ikke ut til å ha noen betydelse. Vi har mer enn doblet salget av Florida-ferier så langt.

Det er tydelig at barnefamiliene har oppdaget Florida, og med stadig flere direktefly fra Norge, blir vinterferie i Florida et godt alternativ.

- Gran Canaria er likevel den store vinterdestinasjonen for varmesøkende nordmenn. Vi ser allerede nå at ankomst i skolenes vinterferieuker er attraktive, og for de som vil ha et bestemt hotell, er det smart å være tidlig ute, fortsetter Aud J. Bengtsson.

Når det gjelder priser for vinterreisene, er det som vanlig; Kan du reise utenfor skoleferiene er det mye å spare, og spesielt i begynnelsen av januar er både fly- og hotellprisene gunstige

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent