banner web

A+ A A-

Kaldt i Canada – selv for canadierne

  • Skrevet av NTB-AFP
  • Publisert i Nyheter
Det er kaldt i Canada i disse dager. Bildet er fra Niagarafossen fredag. Foto: AP / NTB scanpix Det er kaldt i Canada i disse dager. Bildet er fra Niagarafossen fredag.

Canadierne er stolt av å tåle kaldt vær, men 50 kuldegrader i to av landets sentrale byer er i overkant mye. Myndighetene ber nå folk kle seg godt.

Det er målt temperaturer ned til 50 kuldegrader i byene Regina og Winnipeg, der det bor henholdsvis litt over 200.000 og 700.000 innbyggere.

I landets hovedstad Ottawa er det også mer kjølig enn det man er vant til. Der har myndighetene derfor måttet avlyse noen av arrangementene som var planlagt for å markere avslutningen på landets 150-årsjubileum.

Nyttårsfeiringen i Canada blir også tonet ned.

– Arrangementer som var planlagt lørdag og for nyttårsaften søndag er blitt endret som følge av værvarsler om advarsel om ekstrem kulde og som følge av bekymringer for folks helse og sikkerhet, heter det i en uttalelse fra kulturdepartementet.

Arrangementer med diskjockeyduoen Carl og Evana Müren, DJ Shub og hiphop-artisten Kardinal Offishall er blitt avlyst nyttårsaften. En ishockeyturnering som skulle arrangeres foran parlamentsbygningen i forbindelse med landets 150-årsmarkering er blitt flyttet til et lokale innendørs.

Myndighetene har sendt ut varsel om ekstremkulde for seks av landets ti provinser.

– Vi ber canadiere og besøkende om å ta hensyn til ekstreme værforhold og til å kle seg varmt, beskytte seg mot forfrysninger og andre skader, heter det i kulturdepartementets melding.

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20