banner web

A+ A A-

Pensjonist ble nabolagsbølle og fikk 21 dager

Dette er et illustrasjonsfoto. Personen på bildet er ikke identisk med noen av personene i artikkelen. Dette er et illustrasjonsfoto. Personen på bildet er ikke identisk med noen av personene i artikkelen.

I et ellers idyllisk boligområdet et lite stykke utenfor Hønefoss, ble det ufred i fjor våres. Det sørget en nær 70 år gammel mann for.

Allerede i mai 2016 var pensjonisten i det grinete hjørnet. Til tross for at det var båndtvang, lot han hunden sin løpe løs. Han kastet ball med hunden ved hjelp av en plastslynge.

En av naboene så dette, og fordi det var både rådyr og harekull i området, tok han kontakt med pensjonisten og ba han om å ta hunden i bånd. Naboen, heretter kalt fornærmede, har selv flere hunder og han kjente området godt.

Pensjonisten ba da fornærmede forsvinne fra området da dette var privat eiendom. Da dette ikke hadde noen virkning, tok pensjonisten tak i skjortekragen til naboen og førte han ut på veien. Pensjonisten skal også ha rappet til fornærmede med plastslyngen sin.

Omtrent et år senere- i mai 2017 - gikk pensjonisten og en kar til og tråkket utover jordene i nærheten til tross for at det var midt i vekstsesongen. En nabo gjorde dem oppmerksomme på dette, noe som utløste en høylytt krangel.

Naboen som året før hadde blitt rappet til med plastslyngen, hørte bråket fra sin egen hage og gikk bort til stedet. Da ble det krangel mellom den nyankomne og pensjonisten. Denne gangen slo ikke pensjonisten med plastslyngen, men med knyttneven og det så blodet sprutet og med den følge at fornærmede mistet en tann.

Ved en annen anledning hadde pensjonisten dyttet til en kvinne i nabolaget så kraftig at hun datt bakover. Her hadde det også vært krangel og ufred i forkant.

Nå måtte 69-åringen stå til rette for sin manglende evne til å omgås andre mennesker på sivilisert måte. Ringerike tingrett dømte mannen til 21 dager i fengsel. I tillegg må han betale erstatning til kvinnen han dyttet med kr 574,- og til mannen han slo med kr 1.050,-

Sist redigertfredag, 05 januar 2018 15:49
  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20