banner web

A+ A A-

Regjeringen vil fjerne dagens NRK-lisen

  • Skrevet av ntb
  • Publisert i Nyheter
Partilederne Erna Solberg (H) (midten), Siv Jensen (Frp) (t.v.) og Trine Skei Grande (V) på Hotel Jeløy Radio etter at Venstre har besluttet at de vil gå inn i regjering med Høyre og Frp. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Partilederne Erna Solberg (H) (midten), Siv Jensen (Frp) (t.v.) og Trine Skei Grande (V) på Hotel Jeløy Radio etter at Venstre har besluttet at de vil gå inn i regjering med Høyre og Frp.

Høyre, FRP og Venstre vil blant annet fjerne NRK-lisensen og hindre dem i å svekke kommersielle aktører.


«Regjeringens mediepolitikk skal legge til rette for ytringsfrihet, pressefrihet og informasjonsfrihet», står det i det 84 siders dokumentet som den nye blågrønne regjeringen la fram søndag, og som danner grunnlag for regjeringssamarbeidet de neste fire årene.

Regjeringen vil blant annet sikre NRK som et ikke-kommersielt allmennkringkastingstilbud, samtidig som dagens lisens fjernes og finansieringsmodellen blir mer fremtidsrettet.

– Det skal arbeides for at NRK i minst mulig grad svekker aktivitetsgrunnlaget til medier som henter sine inntekter i markedet, heter det i regjeringsplattformen.

Det skal også arbeides for at internasjonale medieaktører som opererer i Norge, som Google og Facebook, må forholde seg til norske konkurransevilkår.

Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmann, Masud Gharahkhani, sier til Medier24 at de vil legge press på regjeringen.

– Det blir spennende om man faktisk får en medieminister som er opptatt av mediepolitikk og vil fremme konkrete forslag. Arbeiderpartiet vil presse på for at regjeringen legger fram forslagene fra mediemangfoldsutvalget. Så kommer vi til å lytte til medieaktørene, sier han.

Partilederne Erna Solberg (H) (midten), Siv Jensen (Frp) (t.v.) og Trine Skei Grande (V) på Hotel Jeløy Radio etter at Venstre har besluttet at de vil gå inn i regjering med Høyre og Frp. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sist redigertsøndag, 14 januar 2018 22:32
  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20