banner web

A+ A A-

"Time to Act" fikk ting på plass

"Time to Act" fikk ting på plass Illustrasjonsfoto publisert under Creative Commons CC0

Etter at RingeriksAvisa satte søkelyset på en del organisatoriske svakheter i foreningen Time to Act, har Iselin Huseby ordnet opp.

Den unge sosionomen lot ikke tiden gå i fra seg, og tok umiddelbart kontakt med Innsamlingskontrollen for at de kunne gå gjennom foreningen "Time to Act" sine økonomiske forhold.

I et brev fra Innsamlingskontrollen til Iselin Huseby, skriver de bl.a. at de er enig med RingeriksAvisa i at givere må tørre å stille kritiske spørsmål, og at veldedige organisasjoner som går ut og ber publikum om støtte må sørge for å ha kontroll over sine midler.

- Ja takk, begge deler

Innsamlingskontrollen skriver på sine hjemmesider under Innsamlingskontrollens 5 tips bl.a.:

2. Spør om organisasjonen de representerer er godkjent av Innsamlingskontrollen.

3. Svarer de ja: si at du ønsker å dobbeltsjekke. Svarer de nei eller at de ikke vet det: takk nei.

I sitt brev til  Iselin Huseby skriver de noe helt annet, nemlig følgende:

.."Samtidig er det ikke slik at en godkjenning fra Innsamlingskontrollen passer for alle, eller at vi advarer mot å gi til alle innsamlinger som ikke er godkjente"...

En slik tvetydighet bidrar i stor grad til å forvirre publikum.

Godkjent kontroll

Innsamlingskontrollen har nå foretatt en kontroll av Time to Act og sier at de finner akkurat det de ønsker å se i en liten organisasjon som er i ferd med å vokse. Time to Act har videre lovet at de fra nå av vil føre offisielle regnskap. Man fant ikke noe kritikkverdig i driften til Time to Act.


Sam Consult AS tok jobben gratis!

Det lille regnskapsforetaket Sam Consult AS har påtatt seg jobben med å føre regnskapene for Time to Act. Firmaet holder til i Oslo. Veldig sporty gjort!

Vår tidligere artikkel om saken kan du lese her.

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20