A+ A A-

To lettere skadd etter kraftig brann hos Norsk Gjenvinning Oslo

  • Skrevet av ntb
  • Publisert i Nyheter
To lettere skadd etter kraftig brann hos Norsk Gjenvinning Oslo Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Det brenner i avfallsanlegget til Norsk Gjenvinning i Haraldrudveien i Oslo. Flere kontorbygg i nærområdet er evakuert.

Politiet fikk melding om brannen klokken 9.38 torsdag. To personer er kjørt til legevakten med lettere røykskader, men det er ikke meldt om savnede.

Deler av bygningen har kollapset og brannmannskapene har ikke kontroll på flammene.

– Vi jobber hardt på stedet, men har ikke kontroll. Brannen blir trolig langvarig, og på nåværende tidspunkt jobber vi med utvendig slokking. sier vaktkommandør Tor Audunhus i Oslo brann- og redningsetat til NTB torsdag formiddag.

Audunhus sier at brannen oppsto i sammenpresset papir, og at det er en viktig årsak til at brannen er så kraftig som den er. Politiet oppfordrer beboerne i området om å lukke vinduer og dører.

– Det er ikke fare for spredning til området rundt, sier Audunhus.

Brannvesenet i Oslo opplyser at de får bistand i slokkingen fra brannvesenet på Nedre Romerike. I alt 15 biler og 34 mannskaper er kalt inn i forbindelse med brannen.

Politiet oppgir overfor NTB at Persveien er avstengt ved innkjørselen fra Ring 3. I tillegg er det sperringer i Brobekkveien og Alf Bjerckes vei.

– Dette er ikke noen hovedåre, men sperringene vil få konsekvenser for næringslivet og de som bor der. Folk i området har fått beskjed om å trekke innendørs. Om ikke det hjelper, må de forlate området, sier operasjonsleder Tor Jøkling hos politiet i Oslo.

Togtrafikken på Gjøvikbanen er også stengt som følge av brannen.

  • TIPS!: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20