banner web

A+ A A-

Schola Sancti Petri til Hønefoss kirke

  • Skrevet av Jan Reidem
  • Publisert i Nyheter
KONSERTKLARE: De vel 60 sangerne i oratoriekoret Schola Sancti Petri er klare til denne vårens turné  Torunn Antonsen Berge KONSERTKLARE: De vel 60 sangerne i oratoriekoret Schola Sancti Petri er klare til denne vårens turné

I tilsammen 20 år har oratoriekoret Schola Sancti Petri fylt kirkerom i innlandet med store kirkemusikalske verker. 20-årsjubileet markerer koret med Rossini og konserter i Hønefoss, Hadeland og Gjøvik, i tillegg Nidarosdomen.

Det var i 1998 professor og komponist Trond Kverno etablerte oratoriekoret, som nå jubilerer med en historiebok velfylt med konsertsuksesser. Dirigenten de siste åtte årene, domkantor Terje Kvam, har bidratt til stadig økt kvalitet i hadelandskoret.

De mer enn 60 sangerne favner geografisk både Gjøvik, Toten, Ringerike, Land og Oslo.  Med innleide profesjonelle solister og musikere har koret hatt Mozart, Bach, Händel, Haydn og en rekke andre sentrale komponister på repertoaret.
 
I jubileumsåret er det italienske Gioacchino Rossinis Petite messe solennelle som står på programmet. Rossini er først og fremst kjent for mange populære operaer, men skrev også kirkemusikk, kammermusikk, sanger, instrumental- og pianomusikk.

I 1863 skrev han Petite messe solennelle, en liten høytidelig festmesse for blandet kor, solister, klaver og harmonium. Foruten de faste messeleddene Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus og Agnus Dei, inneholder messen et preludio religioso for harmonium og piano, og en katolsk hymne (sopransolo) «O salutaris hostia».

Som vanlig har koret sikret seg fremragende musikere og solister, vi nevner Bjarne Sakshaug, klaver, Anders Hovind, harmonium, Katharina Frogner Kockum, sopran, Ann Carolyn Schluter, alt, Øyvind Ottesen, tenor og Cristopher Pedersen, bass.

Lørdag 21. april har koret konsertpremiere i Hunn kirke på Gjøvik. Dagen etter, søndag 22. april, er det konsert i Tingelstad kirke på Hadeland og søndag 6. mai følger Hønefoss kirke. Kristi Himmelfartsdag går turen til Trondheim og konsert i Nidarosdomen lørdag 12. mai.

Sist redigerttirsdag, 17 april 2018 20:57
  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20