banner web

A+ A A-

Giftet seg med sin egen voldsmann

Giftet seg med sin egen voldsmann Foto: Frank Tverran

Det er ikke bare fest og morro på danskebåten Stena Saga. Det fikk en jevnakerkvinne erfare.

Kvinnen hadde hatt en samboer en stund før hun gikk på politistasjonen og anmeldte samboeren for psykisk og fysisk vold. Det dreide seg om flere hendelser.

Danskebåten
Om en tur på danskebåten forklarte kvinnen at turen hadde gått helt fint inntil hun hadde bestemt seg for å gå å legge seg, mens mannen ville sitte opp litt til. Begge hadde drukket alkohol, og mannen fortsatte å drikke. Etter en stund kom han inn på lugaren og tok telefonen hennes. Der fant han meldinger hun hadde fått fra en eks på FB. Han ble da sint og ringte eksen som han truet. Kvinnen skjelte han også ut, og kalte henne ei hore.

Kvinnen forlot lugaren og gikk for å ta en røyk. Hun ble sittende i trappa fordi hun ikke hadde lyst til å gå tilbake til lugaren. Men der fant mannen henne og det ble slåssing, noe som endte med at mannen satt oppå henne, slo henne og tok kvelertak.

Kvinnen skrek etter hjelp, og flere kom til og fikk lagt mannen i bakken inntil securitasvaktene fikk satt han i skipsarresten. Kapteinen på skipet mente hendelsen var så grov at han ikke fikk være med båten tilbake. Han hadde også gjort skade på lugaren, herunder ødelagt døra. Mannen ble satt i land i Fredrikshavn.

Kvinnen var etter hendelsen full av blåmerker på armer, bein, hals og rygg. Hun var øm og hadde vondt i skuldre og nakke i flere dager etter hendelsen. Det var så ille at mannen ikke ville se henne i bare undertøyet.

Dette var første gangen han utsatte henne for vold. Senere skjedde det flere ganger.

Ringerike tingrett behandlet saken den 12.4.2018. Det viste seg at mannen hadde en tidligere dom på seg for å ha sparket en politikvinne.

Mannen fikk en dom på 45 dager ubetinget fengsel.

Det hører med til historien at de to giftet seg etter episoden på Danskebåten og at kvinnen ikke ønsket å vitne under rettsaken.

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20