banner web

A+ A A-

Mye nedbør før sola kommer tilbake

  • Skrevet av NTB-Helle Høiness
  • Publisert i Nyheter
Mye nedbør før sola kommer tilbake Foto: Frank Tverran

Det varsles sommertemperaturer og tørre dager igjen tidlig neste uke. 17. mai-været er mer usikkert.

Men før man kan nyte varmen, blir det noen dager med kraftig regn flere steder.

-Nedbøren beveger seg fra Vestlandet torsdag og over Østlandet fredag. Det kan komme så mye som 70 millimeter regn enkelte steder i Rogaland, Sunnhordland og indre strøk torsdag, sier statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid.

Torden i Sør-Norge

NVE har varslet flom på oransje nivå i dagene framover for enkelte vassdrag på Østlandet. Kombinasjonen varmt vært som gir snøsmelting, sammen med store nedbørsmengder kan føre til stengte veier og bruer og omfattende oversvømmelser i truede vassdrag.

– Fra starten av neste uke blir det høytrykksaktivitet, mye varmt vær og sol. Temperaturene kan nå 25 grader flere steder i landet. Dette gjelder også Bergen der værrekorden for mai fra 2013 på 27,6 grader kan bli slått, sier statsmeteorologen.

Regn i nord

Det varme været i begynnelsen av uka vil også prege Midt-Norge, og i Trondheim kan temperaturen nå mellom 20 og 25 grader. Det kan også bli 25 grader i Kristiansand.

Nord-Norge er ikke like heldig. Regnet vil flytte seg nordover i løpet av lørdagen. Her kommer det til å regne i det meste av de tre nordligste fylkene, og det kan komme mellom 20 og 30 millimeter nedbør.

Samtidig klorer vinteren seg ennå fast på Spitsbergen. Her er det fortsatt vinterlig værtype, og nedbøren framover kan komme som snø.

Statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid kan dessverre ikke love at det varme og solfylte været fra begynnelsen av uka vil holde helt til 17. mai. Særlig i de sørlige delene av Norge kan det bli noen regnbyger, mens Nord-Norge kan få litt bedre vær på nasjonaldagen.

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20