tirsdag, 29 mai 2018 20:49

Eiendom nr 200

Skrevet av
Eiendom nr 200 Foto: Frank Tverran

Med et nylig kjøp av "butikken i Haug", har AKA nå 200 eiendommer i porteføljen.

Den nyervervede eiendommen befinner seg i Haugsbygd – nærmere bestemt på Klekken, nordøst for Hønefoss sentrum. - Det er ekstra hyggelig at det er en lokal eiendom vi kan notere som eiendom nummer 200, smiler AKAs investeringssjef, Hallvard Thoresen.

Kontinuerlig vekst

- AKAs portefølje er i stadig bevegelse – vi investerer i nye eiendommer, men vi selger også eiendommer som ikke matcher vår forretningsstrategi. Totalt sett har likevel porteføljen stadig blitt større. - Jeg synes virkelig det er verdt å markere at vi har nådd hele 200 i antall, mener Thoresen.

De siste årene har vært både spennende og travle. I 2013, da AKA rundet 100 eiendommer i porteføljen, var det ikke lett å forutse hvor raskt selskapet skulle komme til å vokse videre.

Men spennende ting skulle fortsette å skje, og AKA har vokst jevnt og trutt siden den gang. Det er ingen tvil om at 200 eiendommer er et betydelig antall. Eiendommene utgjør til sammen et areal på 334 000 kvadratmeter og har en årlig leiestrøm på snart 500 millioner kroner.

Styrker Coop-samarbeidet

Den sist ankomne eiendommen på Klekken har en lang leiekontrakt med Coop Extra. Deler av bygget fremleies til et legekontor og en frisør. - At vi nå styrker vårt samarbeid med Coop er svært gledelig, forteller AKAs daglig leder, Paal Haakensen. - Coop er en solid samarbeidspartner som vi fra før har et tett og godt forhold til.