banner web

A+ A A-

Til finalen i kokke-NM!

Odd Ivar Haglund fra Brasseriet i Fengselet i Hønefoss har kommet til finalen i kokke-NM.

15 av Norges fremste faglærte kokker har komponert en 3-retters meny, som de har sendt inn til en anonym utvelgelsesjury. Juryen har nå valgt ut 12 finalister som skal konkurrere om tittelen Norgsmester i Kokkekunst og Kongepokalen.

Konkurransen finner sted i Trondheim 26. og 27. september i Trondheim. Stine Sem fra Landbruks- og matdepartementet foresto kunngjøringen av de 12 finalistene sammen med konkurrranseansvarlig Svein Magnus Gjønvik fra Trondheim Kokkenes Mesterlaug på pressekonferansen 8. juni.

Oppgave NM i kokkekunst 2018

Til konkurransen er det valgt ut norske råvarer av høy kvalitet med lang historie, i kombinasjon med mer trendy og nye råvarer:

FORRETT: Hel, norsk piggvar oppdrett 2-3 kg og hel taskekrabbe fra Hitra eller Frøya. Reddikmix fra Hasle gård, sjalottløk fra Kåterud gård og Norsk Sellerirot. Retten skal bestå av piggvar som hovedråvare og de andre ingrediensene må inngå i retten.

HOVEDRETT: Ytrefilet av norsk Urfe med fettkappe og mørbrad av Urfe. Norsk rosettkål, norsk svartkål og TINE smør. Retten skal bestå av både ytrefilet og mørbrad, de andre ingrediensene må inngå i retten.

DESSERT: Valrhona CARAIBE 66 % og TINE seterrømme, norsk hokkaidogresskar fra Østfold, lime, sitron og appelsin.

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20