banner web

A+ A A-

SSB: Vi blir 6 millioner innen 2040

  • Skrevet av NTB
  • Publisert i Nyheter
SSB: Vi blir 6 millioner innen 2040 Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Norges folketall kommer til å passere 6 millioner innen 2040, ifølge de nyeste befolkningsframskrivningene fra Statistisk sentralbyrå. Se din kommunes tall her.

Statistisk sentralbyrå (SSB) presenterte tirsdag sin oppdaterte befolkningsframskrivning for resten av århundret. Den viser at befolkningsveksten kommer til å bremse opp, og at det om 15 år vil være flere eldre her i landet enn barn og unge.

– De siste årene har folketallet i Norge hatt kraftig vekst, på grunn av både høy nettoinnvandring, relativt høy fruktbarhet, samt få personer i aldre der det er vanlig å dø. Befolkningsveksten var på sitt høyeste i 2011 og 2012, men har siden sunket kraftig, sier Marianne Tønnessen, som er ansvarlig for befolkningsframskrivningene i Statistisk sentralbyrået (SSB).

Byrået lager flere prognoser basert på ulike forutsetninger. Anslaget for når vi passerer 6 millioner innbyggere er hentet fra det SSB omtaler som hovedalternativet. Tjue år senere, altså i 2060, kommer vi til å være rundt 6,5 millioner mennesker i Norge, ifølge den samme prognosen. Dersom befolkningen vokser i takt med det høyeste anslaget, kan Norges befolkning være på over 7,5 millioner om rundt 40 år.


Hovedfunnene til byrået er følgende:

  • Fruktbarheten faller til under 1,60 barn per kvinne på kort sikt, og stiger gradvis mot et langsiktig nivå på 1,76 barn per kvinne
  • Levealderen øker med over sju år for menn og seks år for kvinner fram mot 2060
  • Nettoinnvandringen på sikt blir liggende mellom 17.000 og 20.000, mot drøyt 21.000 i fjor.
  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20