tirsdag, 03 juli 2018 19:38

Fant 2 tonn hasj på dansk eiendom – knyttes til opprulling i Norge

Pressekonferanse med (fra venstre) Ketil Haukaas Sjef Kripos, Hans Sverre Sjøvoll Politimester Oslo og Eivind Borge leder taktisk etterforskningavdeling i Kripos etter en større etterforskning som har avdekket en stor innførselsåre for narkotika til Norge Pressekonferanse med (fra venstre) Ketil Haukaas Sjef Kripos, Hans Sverre Sjøvoll Politimester Oslo og Eivind Borge leder taktisk etterforskningavdeling i Kripos etter en større etterforskning som har avdekket en stor innførselsåre for narkotika til Norge Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

I forbindelse med norsk politis opprulling av et omfattende narkonettverk, fant dansk politi 2 tonn hasj på eiendommen til en 70 år gammel mann på Sjælland.

Dansk politi fant forrige onsdag kjempepartiet på hele 2 tonn på 70-åringens eiendom. Ifølge politiets siktelse skal mannen ha oppbevart hasjen for videresalg, skriver nettavisen Nordvestnyt. Foruten besittelsen av hasjen er mannen også siktet for å ha solgt 240 kilo hasj til den ene danske mannen som nå sitter i varetekt i Oslo, siktet i politiets omfattende Operasjon Hubris.

Forrige fredag gikk Kripos og oslopolitiet ut med at de hadde avdekket en stor innførselsåre av narkotika til Norge med forgreninger til gjengmiljøet i hovedstaden. I alt ni personer er fengslet i saken i Norge, deriblant to danske menn på 51 og 67 år. Mennene er siktet for innførsel av over 100 kilo hasj.

Flere handler

Det skal være den danske mannen i 50-årene som har handlet med 70-åringen i Holbæk. Det skal også ha skjedd en annen handel mellom dem, men den har ikke politiet greid å fastslå noen størrelse på, skriver Nordvestnyt i Danmark.

70-åringen ble torsdag varetektsfengslet av retten i Holbæk i fire uker i et rettsmøte som ble holdt bak lukkede dører.

– Jeg kan bekrefte at min klient er fengslet fram til 24. juli, bekrefter mannens forsvarer, advokat Thomas Philip i Holbæk til NTB.

Erkjente deler

Til sn.dk. opplyste advokaten at klienten har erkjent delvis straffskyld for det store partiet med hasj som ble funnet på eiendommen, men bare at han hadde gitt tillatelse til at det ble oppbevart mellom 300 og 500 kilo.

Ifølge Nordvestnyts opplysninger er alle de tre danskene tidligere dømt for narkokriminalitet. Flere av dem i samme saker.

70-åringen fra Holbæk og 51-åringen som sitter fengslet i Norge, ble i 2001 dømt til henholdsvis tre år og sju års fengsel for smugling av hasj til Danmark.

Andre saker å lese

Tok feil på Tyristrand - endte i autovernet

15-04-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Søndag kveld kjørte en bil i autovernet like ved Tyristrand kirke. Det var to personer i bilen. En av disse hadde vondt i et ben og begge ble kjørt til...

Les mer i RingeriksAvisa

Rapport: Kriminelle truer næringsdrivende på Grønland i Oslo

15-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Rapport: Kriminelle truer næringsdrivende på Grønland i Oslo

Kriminelle i Oslo skaper frykt og truer butikkinnehavere på Grønland i Oslo med vold, ifølge politiet.

Les mer i RingeriksAvisa

Må over Sollihøgda for å føde

15-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Må over Sollihøgda for å føde

Sprengt kapasitet på fødeavdelingen gjør at gravide fra Asker og Bærum sendes videre til Drammen, Oslo og Ringerike for å føde.

Les mer i RingeriksAvisa

Mann funnet omkommet etter båtbrann i Hvaler

14-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann er funnet omkommet etter en brann i en seilbåt i Løperen i Hvaler kommune, melder VG.

Les mer i RingeriksAvisa