RingeriksAvisa 20 år

Oppdatert 17.10.2019

Stilling ledig

:

Møt verdens første leke som er designet for YouTube-generasjonen

  • Skrevet av Pressemelding
  • Publisert i Andre nyheter

L.O.L. Surprise Big Surprise er en 33 cm stor, glitrende halvkule som er fylt med 50 overraskelser: fire dukker med tilhørende klær, sko, tilbehør, klistermerker og mye mer. Den er ikke bare en av verdens mest populære leker, den er også en del av det stadig voksende YouTube-fenomen som kalles unboxing.

Hvis du ikke har hørt om unboxing-videoer før, så er det akkurat det det høres ut som – videoer av mennesker som pakker ut produkter. Det er som oftest enten leker eller elektronikk som pakkes ut, men det er faktisk ingen grenser for hva YouTube-brukere velger å pakke ut.

En stor del av sjarmen ved L.O.L. Surprise Big Surprise er selve utpakkingen, og det kan ta litt tid for barna å fjerne alle lagene og avsløre alle overraskelsene. Og tilsynelatende er det ikke bare utpakkingen som er underholdende, det å se på at andre pakker ut har også blitt et underholdningselement. Søker du på L.O.L. Big Surprise på YouTube, dukker det opp nesten to millioner videoer. Den mest populære av dem har blitt sett mer enn 22 millioner ganger. Den 24 minutter lange videoen viser to kvinner som «unboxer» en L.O.L. Surprise BIG Surprise.

Verdens første YouTube-inspirerte leke

L.O.L. Surprise Big Surprise er ikke de første samledukkene i L.O.L-serien. Serien startet med L.O.L. Surprise, som består av sju overraskelser som barna kan avdekke lag for lag. For hvert lag avdekkes det en ny overraskelse: en hemmelig melding, klistermerker, miniatyrvannflaske, sko, klær til dukken og til slutt, selve dukken.

L.O.L. Surprise ble revet ut av hyllene da den ble lansert, og har vært utsolgt i alle landene hvor den har vært i salg. L.O.L. Surprise var en usannsynlig hit i en tid som domineres av høyteknologiske leker.

Den er samtidig den første leken som er direkte inspirert av – og designet for – et liv på YouTube. Selve ideen til leken oppstod etter at ledelsen i MGA Entertainment hadde sett hvor raskt unboxing-videoer spredte seg på YouTube. Og det er her vi finner hemmeligheten bak lekens suksess.

Konstruert for å markedsføre seg selv

Da den første serien med L.O.L.-dukker ble lansert i USA, skjedde det for første gang med et mikroskopisk markedsføringsbudsjett og uten storstilte reklamekampanjer på TV.

I en tid hvor barnekanalenes seertall er i fritt fall og barna bruker skjermtiden sin på YouTube og Netflix, ga det mening å ta i bruk en ny strategi.

Konseptet med å velge bort TV-reklamer i USA viste seg å virke, og brukerne handlet akkurat som forventet: På eget initiativ spilte de inn og lastet opp tusenvis av unboxing-videoer til YouTube. Det første opplaget på 500 000 dukker ble utsolgt på to måneder. To måneder senere, i januar 2017, var dukken den mestselgende dukken i USA – og det er den fremdeles den dag i dag.

Gjør-det-selv-unboxing

Det nyeste initiativet fra produsentene har vært å bringe unboxing-opplevelsen helt fram til forbrukeren.

For å tilpasse seg unboxing-trenden enda mer har de satt opp rosa innspillingsbokser i 13 byer i USA samt i Toronto og London, for å gjøre det enda enklere for barn å spille inn sine egne unboxing-videoer. Hver innspillingsboks er utstyrt med en klo-maskin og innspillingsutstyr, noe som gjør dem til en blanding av salgsautomat og innspillingsstudio.

Dermed kan forbrukere kjøpe en L.O.L. Surprise og filme seg selv mens de åpner produktet og laste filmen rett opp til YouTube.

L.O.L. Surprise Big Surprise er nå lansert på det norske markedet, hvor man forventer at produktet vil oppnå like stor suksess.

Sist redigerttirsdag, 17 juli 2018 09:00