mandag, 06 august 2018 14:31

To fra Ringerike SK til "ungdommens Tour de France"

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
 Anders Leknessund og Lars Saugstad Anders Leknessund og Lars Saugstad Foto: NTB/ScanPix

Seks norske er tatt ut til «ungdommens Tour de France», hvorav to fra Ringerike SK. Det er Anders Leknessund og Lars Saugstad.

Det norske U23-landslaget i sykling jager både etappeseire og en fremskutt plassering sammenlagt i prestisjetunge Tour de l’Avenir.

Rittet, som av mange anses for å være «ungdommens Tour de France», samler mange av verdens beste U23-rytterne. Årets utgave starter 17. august.

Mandag opplyste Norges Cykleforbund at Andreas Leknessund (Ringerike SK), Tobias Foss (Lillehammer), Torjus Sleen (Tønsberg), Lars Saugstad (Ringerike), Rasmus Fossum Tiller (Lillehammer) og Håkon Lunder Aalrust (Asker) utgjør det norske laget.

Syver Wærsted var i utgangspunktet tiltenkt en rolle i det norske laget, men pådro seg alvorlige skader da han ble påkjørt av en bil under en treningstur i forrige uke. Sesongen er dermed over for stortalentet.

– Tour de l’Avenir er et av de viktigste rittene for U23-landslaget gjennom sesongen, og en arena mange av de store profflagene også følger med på. Vi har satt sammen et lag som kan vinne enkeltetapper og som kan kjempe om en fremskutt plassering sammenlagt. Laget består av dem som har prestert best så langt i år i form av resultater, kjørestyrke og jobb inn mot laget, sier sportssjef i sykkelforbundet, Hans Falk.

Ifølge TV 2 blir Tour de l’Avenir-klare Rasmus Fossum Tiller lagkamerat med Edvald Boasson Hagen i Team Dimension Data neste sesong.

Andre saker å lese

Narvik og Comet Halden klar for eliteserien - Ringerike ned

28-03-2024 Sport NTB - avatar NTB

Narvik og Comet Halden klar for eliteserien - Ringerike ned

Narvik knuste Grüner 7-2 borte og sikret med det opprykk til eliteserien i ishockey. Comet Halden beholdt plassen med 5-3-seier over Ringerike.

Les mer i RingeriksAvisa

TorsdagsQuiz

28-03-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Svarene på dagens quiz finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Meteorologene varsler kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge torsdag kveld

28-03-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Meteorologene varsler kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge torsdag kveld

Skal man kjøre på hytta torsdag kveld, bør man være særdeles varsom. Det er ventet kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge.

Les mer i RingeriksAvisa

Hamstrer egg i Sverige - men i Hønefoss er det egg nok

28-03-2024 Nyheter NTB og Frank Tverran - avatar NTB og Frank Tverran

Hamstrer egg i Sverige - men i Hønefoss er det egg nok

Mangelen på egg i enkelte norske butikker har ført til at nordmenn hamstrer egg også i butikkene rett over svenskegrensen.

Les mer i RingeriksAvisa