mandag, 10 september 2018 08:32

Nå blir Frimurerordenens medlemmer hemmelig

Skrevet av
Denne boka vil ikke inneholde navn på medlemmer neste år Denne boka vil ikke inneholde navn på medlemmer neste år Foto: Frank Tverran

Det har alltid vært et prinsipp hos Den Norske Frimurerorden at det skal være full åpenhet om hvem som er medlemmer. Det blir det slutt på nå.

I disse dager går det ut en henvendelse til nærmere 20.000 medlemmer hvor det gjøres oppmerksom på at den nye personopplysningsloven som trådte i kraft i sommer (GDPR), også gjelder Den Norske Frimurerorden.


- Den betyr bl. a. at vi ikke lenger kan offentliggjøre medlemslistene våre som tidligere i Matrikkelen. Vi har aldri sendt ut medlemslister elektronisk, men det vil heretter også være ulovlig å overlate trykte medlemsfortegnelser ikke bare til utenforstående, men også til våre egne medlemmer, heter det i en e-post undertegnet Storsekretær Harald Øien i Den Norske Frimurerorden.

 
- Derfor stanses – med øyeblikkelig virkning - alt salg, utlevering og utlån av Matrikkelen. Vi kan ikke lenger gi noen tilgang til medlemsfortegnelsen, – eller for den saks skyld heller ikke sende medlemsfortegnelsen til biblioteker elller lignende, avslutter Øien.