RingeriksAvisa 20 år

Oppdatert 17.09.2019
A+ A A-

Stilling ledig

:

Nå blir Frimurerordenens medlemmer hemmelig

Denne boka vil ikke inneholde navn på medlemmer neste år Foto: Frank Tverran Denne boka vil ikke inneholde navn på medlemmer neste år

Det har alltid vært et prinsipp hos Den Norske Frimurerorden at det skal være full åpenhet om hvem som er medlemmer. Det blir det slutt på nå.

I disse dager går det ut en henvendelse til nærmere 20.000 medlemmer hvor det gjøres oppmerksom på at den nye personopplysningsloven som trådte i kraft i sommer (GDPR), også gjelder Den Norske Frimurerorden.


- Den betyr bl. a. at vi ikke lenger kan offentliggjøre medlemslistene våre som tidligere i Matrikkelen. Vi har aldri sendt ut medlemslister elektronisk, men det vil heretter også være ulovlig å overlate trykte medlemsfortegnelser ikke bare til utenforstående, men også til våre egne medlemmer, heter det i en e-post undertegnet Storsekretær Harald Øien i Den Norske Frimurerorden.

 
- Derfor stanses – med øyeblikkelig virkning - alt salg, utlevering og utlån av Matrikkelen. Vi kan ikke lenger gi noen tilgang til medlemsfortegnelsen, – eller for den saks skyld heller ikke sende medlemsfortegnelsen til biblioteker elller lignende, avslutter Øien.

  • TIPS!: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20