A+ A A-

En fantastisk filmuke

En fantastisk filmuke Illustrasjon: Fra prosjektets hjemmeside

De som liker film, har mye å glede seg til når Ringerike International Youth Film Festival (RIYFF) sparker i gang.

Åpningsseremonien er tirsdag 6. november kl 18.00 i Ringerike Kultursenter og det blir film og workshops til og med lørdag.

RIYFF er en unik internasjonal film festival i Hønefoss. Det er en viktig plattform for nye talenter og kreativitet fra hele verden. Årets festival inneholder 43 nye, spennende filmer fra 21 land – alle av unge filmskapere 14-26 år fra hele verden med et nytt uttrykk og budskap. Vinnerfilmene 2018 vil bli tildelt RIYFF AWARD, “Oppgangssaga” -symbolet til Hønefoss.

Stort utvalg av filmvisninger  og aktiviteter

I år tilbyr RIYFF gjennom hele festivalen et stort utvalg av spesielle visninger og aktiviteter, der er noe for alle! Det er valgt ut en “dagens film” some er for hele familien. Med filmene fra festivalen, sammen med de
spesielle visningene blir det vist over 50 filmer til sammen. Det vil være flere seminarer samt en «Familiedag» med «Drop-in» animasjosverksted for barn og ungdommer.

Vi gleder oss til flere spennende filmer som er produsert i Hønefoss, “The Painful Truth” av Steinar Hybertsen, “The New Wave” av Carl August Klevjer, “Ali Aker” av Kali feat. “Yung Charli” av studenter fra Ringerike videregående skole. Ringerike Kulturskole presenterer også filmer av studenter. I tillegg
vises “Unseen” av Andrews Ogorodnikov som er fra Russland.

Spesielt vil vi nevne filmen "Girl". Girl er Cannes 2018s mest prisvinnende film med hele fire priser for beste debutfilm (Camera d'or), beste skuespiller i Un Certain Regard tildelt Victor Polster for rollen som Lara, Den internasjonale kritikerprisen Fipresci og Queer Palm for beste film med LHBTIQA tematikk. Filmen hadde norgespremiere i Oslo den 2. november og deltar på RIYFF med visning onsdag den 7.11 kl 11.15.

Media

  • TIPS!: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20