fredag, 16 november 2018 12:26

Boklansering på Sokna

Skrevet av
Forfatter Ole J. Andersen sammen med butikksjef Andreas Birath hos Kiwi på Sokna Forfatter Ole J. Andersen sammen med butikksjef Andreas Birath hos Kiwi på Sokna Foto: Frank Tverran

Ole J. Andersen kunne endelig starte boksalget for alvor. Den lokale krimboka har folk ventet lenge på. Og kundene lot seg ikke be to ganger. Bunken av bøker minket merkbart de få minuttene vi sto der.

Lanseringen fant sted hos Kiwi på Sokna - en av de mange Kiwi-butikkene som selger boka i tillegg til bokhandlene.Coverbildet til boka er laget av Martine Solstad Larsen fra Hole.

 

Den nye boka, Mot bedre vitende, er en rusrelatert kriminalroman med sannferdig innhold. Historien er satt sammen av hendelser som forfatteren selv, eller kollegaer, har opplevd i løpet av nesten 40 år i politiet.

I boken får et fuktig bursdagsselskap et tragisk etterspill. Gode venninner får problemer på hvert sitt hold. Den pensjonerte etterforsker, Koivo, blir hyret inn igjen til den lokale politistasjonen etter ønske fra kriminalsjef Håkonsen. Etter hvert som etterforskningen av et drap skrider frem, skjer det ytterligere alvorlig kriminalitet i den middelstore byen på Østlandet (Les: Hønefoss). Etterforskningen blir krevende, og både krimsjefen og Koivo tviler en stund på oppklaring. Imidlertid får Koivo økt motivasjon og ekstra kraft etter å ha lest historien om en britisk statsministers handlinger under 2. verdenskrig.

Etter en tur til Latvia, med diverse komplikasjoner, finner Koivo ut at flere av de mistenkte har internasjonale relasjoner, og politimesteren frykter at det blir en altfor omfattende etterforskningsoppgave for den lokale politistasjonen. En hovedmann blir etter lengre etterforskning avslørt, men det skulle vise seg at personen ikke var i stand til å avgi politiforklaring.

Sist redigert fredag, 16 november 2018 12:42