RingeriksAvisa 20 år

Oppdatert 18.09.2019
A+ A A-

Stilling ledig

:

Mann må i fengsel for å ha sjikanert barnevernssjef

Mann må i fengsel for å ha sjikanert barnevernssjef Foto: NTB/ScanPix

En 49 år gammel uføretrygdet mann er i Tønsberg tingrett dømt til tre måneders fengsel for å ha krenket og truet barnevernsleder Ellen Fisher i Tønsberg.

Mannen er dømt for å ha hetset, krenket og truet Fisher på sin Facebook-side, melder NRK. 49- åringen ble også dømt for å ha publisert krenkende og sjikanerende innlegg om kommunens tidligere advokat på Facebook. Han må sone en måned av dommen i fengsel, mens resten ble gjort betinget.

Barnevernsleder Ellen Fisher mener dommen har mye å si for alle som jobber i barnevernet.

– Det er viktig at barnevernsansatte får den beskyttelsen vi tenker vi har krav på. Vi er veldig lettet og fornøyd med dommen, sier Fisher til NRK.

Den domfelte 49-åringen sier til NRK at han vil anke dommen. Han mener han ikke har blitt hørt i saken.

Fisher og familien har i perioder hatt politibeskyttelse fordi mannen, ifølge dommen, har truet med det som kan tolkes som kidnappings- og drapstrusler.

– Det har vært en påkjenning. Det har vært tøft. Det har pågått i mange år. Det er deilig at saken forhåpentligvis er over, at vi kan legge det bak oss og at ikke dette her skjer igjen, sier Fisher.

I dommen kommer det videre fram at 49-åringen har skrevet at kommunens tidligere advokat er en del av et pedofilt nettverk. Den dømte har også oppsøkt ham på kontoret og forstyrret med banking og filming. 49-åringen erkjente i retten at han hadde skrevet samtlige innlegg som var omtalt i tiltalen, men erkjente ikke straffskyld.

I tillegg til fengselsstraffen må mannen ut med 5.000 kroner i sakskostnader.