RingeriksAvisa 20 år

A+ A A-

Alicia - Hønefossjenta i operaen

Alicia - Hønefossjenta i operaen Foto: Privat

Hun danser i Nøtteknekkeren hvor hun har rolle som mus i første akt og sukkertøy i andre akt. Alicia Waagaard (10) er elev i Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett. Hun går på Nivå II og trener i Nasjonalballettens studioer i Operahuset fire ganger i uken.

Alicia går i klasse 5b på Hønefoss skole. Hun har holdt på med dans siden hun var 3 år. Høste 2017 kom hun inn på Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett. Av 30 søkere var det bare 3 som kom inn.

Det er flere cast som deler på å danse de 21 forestillingene før jul. Totalt 27.500 mennesker ser Nøtteknekkeren i desember i år. Billettene var utsolgt allerede i august.

Hønefoss-klasse vant billetter

12. desember vandrer 1200 spente barn inn i Operaen. De har vunnet billetter til juleballetten Nøtteknekkeren sammen med klassen sin.

OBOS Billettfond gir i år bort en hel matinéforestilling av Nasjonalballettens juleeventyr Nøtteknekkeren til elever i østlandsområdet. Billettene er fordelt etter en storstilt utlodning med rekordstor pågang: Da søknadsfristen utløp, var det kommet inn 1221 søknader og et ønske om totalt 45 261 billetter.

41 klasser med om lag 1200 elever ble trukket ut. Blant de heldige er også en klasse fra Hønefoss vgs.

En døråpner

– Nøtteknekkeren er mer enn en ballett, den er en døråpner, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen: – Hver gang teppet går opp for Nøtteknekkeren, er det noen i salen som ser ballett for aller første gang. Og aldri før har salen vært fylt av så mange unge publikummere som den vil være 12. desember. Da skal det skinne litt ekstra.

– Vi ønsket å gi en førjulsopplevelse til barn og unge som kanskje ellers ikke ville fått muligheten til å oppleve en slik forestilling. Responsen er overveldende og viser at dette er noe mange setter pris på. Vårt ønske er å bidra til at store kulturopplevelser, som ballett i vårt flotte operahus, blir tilgjengelig for flest mulig, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Nøtteknekkeren handler om den unge Clara som føler seg utenfor i det store juleselskapet. Hun sovner, og i drømmen forvandles gjestene til rotter og mus – og nøtteknekkerdukken til en ekte prins. Prinsen og Clara kjemper sammen mot rottene og musene, og i andre akt blir gavene fra de utenlandske gjestene levende og byr opp til dans – alt styrt av den mystiske dukkemakeren Drosselmeyer.

Elevene møter Hedda Sveipe Bahmanyar (15) fra Ballettskolen i rollen som den unge Clara. Nasjonalballettens solist Maiko Nishino tolker rollen som den voksne Clara, Erik Murzagaliyev er Nøtteknekkerprinsen, og Aarne Kristian Ruutu danser rollen som Drosselmeyer.

notteknekker
Foto: Erik Berg

Sist redigertonsdag, 05 desember 2018 21:38
  • TIPS!: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20