onsdag, 05 desember 2018 16:10

Alicia - Hønefossjenta i operaen

Skrevet av
Alicia - Hønefossjenta i operaen Foto: Privat

Hun danser i Nøtteknekkeren hvor hun har rolle som mus i første akt og sukkertøy i andre akt. Alicia Waagaard (10) er elev i Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett. Hun går på Nivå II og trener i Nasjonalballettens studioer i Operahuset fire ganger i uken.

Alicia går i klasse 5b på Hønefoss skole. Hun har holdt på med dans siden hun var 3 år. Høste 2017 kom hun inn på Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett. Av 30 søkere var det bare 3 som kom inn.

Det er flere cast som deler på å danse de 21 forestillingene før jul. Totalt 27.500 mennesker ser Nøtteknekkeren i desember i år. Billettene var utsolgt allerede i august.

Hønefoss-klasse vant billetter

12. desember vandrer 1200 spente barn inn i Operaen. De har vunnet billetter til juleballetten Nøtteknekkeren sammen med klassen sin.

OBOS Billettfond gir i år bort en hel matinéforestilling av Nasjonalballettens juleeventyr Nøtteknekkeren til elever i østlandsområdet. Billettene er fordelt etter en storstilt utlodning med rekordstor pågang: Da søknadsfristen utløp, var det kommet inn 1221 søknader og et ønske om totalt 45 261 billetter.

41 klasser med om lag 1200 elever ble trukket ut. Blant de heldige er også en klasse fra Hønefoss vgs.

En døråpner

– Nøtteknekkeren er mer enn en ballett, den er en døråpner, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen: – Hver gang teppet går opp for Nøtteknekkeren, er det noen i salen som ser ballett for aller første gang. Og aldri før har salen vært fylt av så mange unge publikummere som den vil være 12. desember. Da skal det skinne litt ekstra.

– Vi ønsket å gi en førjulsopplevelse til barn og unge som kanskje ellers ikke ville fått muligheten til å oppleve en slik forestilling. Responsen er overveldende og viser at dette er noe mange setter pris på. Vårt ønske er å bidra til at store kulturopplevelser, som ballett i vårt flotte operahus, blir tilgjengelig for flest mulig, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Nøtteknekkeren handler om den unge Clara som føler seg utenfor i det store juleselskapet. Hun sovner, og i drømmen forvandles gjestene til rotter og mus – og nøtteknekkerdukken til en ekte prins. Prinsen og Clara kjemper sammen mot rottene og musene, og i andre akt blir gavene fra de utenlandske gjestene levende og byr opp til dans – alt styrt av den mystiske dukkemakeren Drosselmeyer.

Elevene møter Hedda Sveipe Bahmanyar (15) fra Ballettskolen i rollen som den unge Clara. Nasjonalballettens solist Maiko Nishino tolker rollen som den voksne Clara, Erik Murzagaliyev er Nøtteknekkerprinsen, og Aarne Kristian Ruutu danser rollen som Drosselmeyer.

notteknekker
Foto: Erik Berg

Sist redigert onsdag, 05 desember 2018 21:38

Andre saker å lese

Voldshendelse på Solli plass: Mann alvorlig skadet

18-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann fikk hodeskader da han ble slått ned på Solli plass i Oslo natt til torsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

På vei ut av døren som helseminister, fastslår Ingvild Kjerkol (Ap) at fastlegeordningen er på bedringens vei. I fjor kom det 237 nye fastleger.

Les mer i RingeriksAvisa

Oppsiktsvekkende: Casper Ruud overgår verdenseneren Djokovic på tennisbanen i 20…

17-04-2024 Sport NTB - avatar NTB

Oppsiktsvekkende: Casper Ruud overgår verdenseneren Djokovic på tennisbanen i 2024

Casper Ruud har glitret på tennisbanen så langt i 2024. Nordmannen har både sanket flere poeng og innkassert mer premiepenger enn verdensener Novak Djokovic.

Les mer i RingeriksAvisa

Brannen i Børsen ennå ikke slukket

17-04-2024 Nyheter NTB-Ritzau - avatar NTB-Ritzau

Brannen i Børsen ennå ikke slukket

Slukkingsarbeidet i den historiske bygningen Børsen i København pågår fortsatt onsdag morgen. Brannmannskapene regner med å jobbe videre i enda et døgn.

Les mer i RingeriksAvisa