RingeriksAvisa 20 år

A+ A A-

Kirkeasylantene er ønsket

Hønefoss kirke Foto: Frank Tverran Hønefoss kirke

På bakgrunn av Peder Gjerdrums utspill og medfølgende medieoppslag om asylsøkerne i Hønefoss kirke, kommer Hønefoss menighetsråd med en presisering.

I en pressemelding sendt ut fra menighetsrådet heter det:

Med bakgrunn i siste dagers medieoppslag vil vi poengtere at et stort flertall Hønefoss menighetsråd ønsker å legge til rette for at familien i kirkeasyl får best mulig hjelp og støtte. Vi takker alle som bidrar med hjelp til familien. Vi viser til tidligere utsendte pressemelding datert 12. juni 2018 der punkt 4. ble vedtatt åtte mot en stemme.

"I forbindelse med kirkeasylsaken ønsker Hønefoss menighetsråd å presisere:
1. Hønefoss menighetsråd forholder seg til at kirkeasyl er politisk akseptert. Politi og kommuneledelse ble tidlig informert om den aktuelle familien og at de nå oppholder seg i Hønefoss kirke.
2. Menighetsrådet opplever ikke at asylantene er til belastning og vi ser at de deltar og bidrar i menighetens arbeid.
3. Vi prøver å legge til rette slik at familien har det best mulig under rådende forhold og håper familien innvilges midlertidig oppholdstillatelse fram til behandling av ankesaken.
4. Hønefoss menighetsråd har den 12.juni vedtatt at asylantene kan være i kirken inntil det finnes en bedre løsning for familien. Saken behandles på nytt på neste møte."

Menighetsrådet blir på hvert møte orientert om saken og intet nytt vedtak er gjort siden 12.juni 2018.

  • TIPS!: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.