RingeriksAvisa 20 år

Oppdatert 18.09.2019
A+ A A-

Stilling ledig

:

3 års fengsel for mishandling av familien i 20 år

50-åringen var utad slik som andre folk. Men innenfor husets fire vegger var han et monster. Ringerike tingrett avsa en dom den 4. februar mot en mann som hadde tyrannisert familien sin i over 20 år.

I grunnlaget for tiltalebeslutningen heter det (teksten er endret noe for å anonymisere de involverte partene):
 
I perioden desember 1996 til januar 2017, på flere adresser i Hønefoss, mishandlet han jevnlig sin samboer ved bruk av vold, trusler, begrensning av hennes bevegelsesfrihet og nedsettende og krenkende uttalelser, samt ved å utøve vold mot barna.

Volden har blant annet bestått i at han ved gjentatte anledninger har slått henne i ansiktet og/eller på kroppen, tatt kvelertak på henne, dunket hodet hennes i gulvet/veggen, skallet henne i hodet, bitt henne i ansiktet og lugget henne. Volden har blant annet medført at hun har brukket nesen og ribben og blitt påført hevelser og blåmerker.

Truslene har blant annet bestått i at han skulle drepe henne, gjøre "livet hennes til et helvete" og at han skulle publisere nakenbilder av henne. Den nedsettende og krenkende adferden har blant annet skjedd ved at han har kalt henne "hore", "feit rumpe" og at han har ødelagt klær/sko som var hennes. Han har begrenset bevegelsesfriheten hennes ved å blant annet kontrollere henne ved hyppige oppringninger og besøk på arbeidsplassen hennes og frata henne bankkort, mobiltelefon og nøkler.

Barna var også utsatt for vold, samt at de var vitne til hvordan han mishandlet samboeren. I følge et vitne under rettssaken, skulle volden ha pågått i over 20 år.

Å lese den 34 sider lange dommen gjør inntrykk. Den kan minne om manuset til en skrekkfilm. Men det handler dessverre om en historie fra virkeligheten. Om 20 års helvete for en liten familie og om ødelagt barndom.

Aktor la ned påstand om fengsel i 3 år og 6 måneder. Igjen har politiets sommel medført reduksjon av straffen. Mishandleren fikk derfor bare 3 år i fengsel.

I tillegg ble han dømt til å betale 525.000 i oppreisning til samboeren og barna.

Sist redigerttirsdag, 19 februar 2019 23:25
  • TIPS!: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.