lørdag, 16 februar 2019 14:41

Flere pågrepet etter knivdrap i Bergen

Skrevet av NTB – Fredrik Moen Gabrielsen
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Flere menn er pågrepet etter knivstikkingen ved Circle K ved Danmarksplass fredag kveld. Flere menn er pågrepet etter knivstikkingen ved Circle K ved Danmarksplass fredag kveld. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

En mann i slutten av 20-årene døde etter masseslagsmål i Bergen fredag kveld. Flere ble vitne til dramatikken som utspilte seg utenfor en bensinstasjon.

Politiet fikk melding om slagsmål mellom flere personer ved bensinstasjonen Circle K ved Danmarks plass klokka 21.30 fredag kveld.

I forbindelse med slagsmålet ble en person knivstukket. Han ble kjørt til akuttmottak ved Haukeland sykehus, men ble klokken 5 natt til lørdag erklært død på sykehuset. Mannens pårørende er varslet om dødsfallet, ifølge politiet.

Politiet har opplyst at de vil møte pressen klokken 15 lørdag ettermiddag på politihuset i Bergen.

Flere vitner

En mann i midten av 30-årene ble vitne til slåsskampen da han skulle fylle luft i dekkene sine på bensinstasjonen.

– Jeg så to menn som sto der. Først trodde jeg de tullet, men så oppfattet jeg at det var alvor. De var ganske hissige. Jeg oppfattet at den ene slo den andre. Det gikk vel cirka et halvt sekund, så oppdaget jeg at den ene hadde en kniv i hånden, sier mannen til Bergensavisen.

Han forteller videre at den ene mannen plutselig segnet om. Vitnet tok seg raskt bort til offeret, som hadde blitt knivstukket i brystet. Mannen ringte deretter ambulansen, og kort tid senere var nødetatene på stedet.

Mannen beskriver kniven som en såkalt Rambo-kniv på rundt 12–15 centimeter.

To personer som jobbet på bensinstasjonen, var også vitne til dramatikken, og de ble sterkt preget av hendelsen, skriver NRK. Stasjonen har videoovervåking, og politiet har sikret seg videomateriale.

Flere pågrepet

Fem til ti personer var involvert i slagsmålet. Ved 4-tiden opplyste operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt til VG at flere personer var pågrepet etter knivstikkingen.

– De er siktet for kroppskrenkelse, og vi har begynt å avhøre dem. Pågripelsene kom etter etterforskning på stedet og opplysninger vi har fått. Vi satte mange patruljer på saken og kontrollerte dem vi traff på, forteller han.

Algrøy vil ikke si hvor mange personer som er pågrepet, men sier det er menn i alderen 20–30 år. Flere ble pågrepet i umiddelbar nærhet av åstedet, mens noen andre ble pågrepet andre steder i byen.

Avhøres lørdag

De pågrepne vil bli avhørt videre utover lørdagen, opplyser operasjonslederen til Bergens Tidende.

Han opplyser at saken blir etterforsket som drap, og at de tekniske undersøkelsene ble avsluttet på åstedet lørdag morgen. Politiet ber eventuelle vitner som kan ha sett noe ta kontakt med politiet.

Advokat Jørgen Riple er utnevnt som forsvarer for en av de pågrepne mennene. Han opplyser til NTB at han ennå ikke har fått snakket med sin klient.

Han legger til at hans klient ikke er siktet for drap.