RingeriksAvisa 20 år

Oppdatert 18.09.2019
A+ A A-

Stilling ledig

:

FIS godkjente Vikersund-endringene

  • Skrevet av 
  • Publisert i Sport
Vikersundbakken har fått den formelle FIS-godkjenningen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vikersundbakken har fått den formelle FIS-godkjenningen.

Dermed er det formelt bestemt at Vikersund skal arrangere avslutningen av hoppturneringen Raw Air, slik det ble gitt signal om i november.

Skiflygingsbakken i Vikersund har nå fått den endelige skriftlige godkjenningen fra Det internasjonale skiforbundet (FIS).


Siden november i fjor har bakkeinspektører fra FIS kontrollert og godkjent verdens største hoppbakke. Gjennom høsten og vinteren er det blitt jobbet intenst i Vikersund med både papirer og gravemaskiner, forteller styreleder Terje Bråthen i Stiftelsen Vikersund Hoppsenter.

– Vi må takke både FIS og Norges Skiforbund for at vi nå har fått det utfallet vi har håpet og trodd på, sier Bråthen.

Måtte endres

I fjor høst ble det trøbbel da FIS' bakkekomité satte ned foten og strøk skiflygingsbakken fra vinterens terminliste. Årsaken var at Vikersund ikke tilfredsstilte det internasjonale forbundets krav.

Samtidig som det er blitt gjennomført fysiske justeringer i bakken, som ligger i Modum kommune i Buskerud, har Vikersund-arrangøren forberedt selve Raw Air-arrangementet.

– Vi har jobbet med dette hele det siste året, og vi er klare til å gi tusenvis av publikummere en stor opplevelse 15. til 17. mars, sier president Wenche Backe i organisasjonskomiteen i Vikersund.

Vinterens Raw Air-turnering starter i Oslo 8. mars og forflytter seg så til Lillehammer og Trondheim før det skal hoppes i skiflygingsbakken i Vikersund.

NTB