RingeriksAvisa 20 år

Oppdatert 18.09.2019
A+ A A-

Stilling ledig

:

Fremtidsrettet utvikling av historisk bygård i Hønefoss

Fremtidsrettet utvikling av historisk bygård i Hønefoss Illustrasjon: Halvorsen & Reine

Da Rutebilgården i Hønefoss ble bygget, var det et visjonært prosjekt i sin tid. I dag, omgitt av ny bygningsstruktur, har den endt opp som en litt bortgjemt ”lillebror”. Med utgangspunkt i byggets historie og dagens krav til standard, vil vi nå gi Rutebilgården den plass og status i bybildet som den fortjener.

- Rutebilgården har en sentral plass i Hønefoss’ byhistorie, XPNDs opprinnelse og Nils Tronruds historie. Det er derfor med stor respekt for bygårdens, så vel som byens historie, at vi nå tar fatt på prosessen med å konvertere Rutebilgården inn i fremtiden. Prosjektet er nå sendt som innspill til planarbeidet med områderegulering for Hønefoss, forteller Morten Pettersen, daglig leder i XPND.


Modig og kvalitetsbevisst fornyelse

Det er arkitektkontoret Halvorsen & Reine som har tegnet og prosjektert ”nye Rutebilgården”. De har lykkes med å levere en totalløsning som tilbyr tidsmessige og funksjonelle lokaler for både handel og kontor. Prosjektet ivaretar den historiske bygningsmassen og er tilpasset eksisterende kvartalsstruktur. Med en oppgradering samt utvidelse med et påbygg, vil Rutebilgården bli en bidragsyter til aktivitet i sentrum og en revitalisering av området.

Utvidelsen av Rutebilgården vil skje i forbindelse med modernisering av eksisterende bygningsmasse. Som illustrasjonene viser, inneholder prosjektet to ytterligere etasjer, slik at det blir fem etasjer over kjeller. Det planlagte på- og tilbygget understreker historien, samtidig som fasaden på de to øverste etasjene får et moderne uttrykk med glassvegger. Arealet utvides også ved at et tilbygg fra 1983 blir erstattet med et nytt tilbygg, som muliggjør at hele bygget blir universelt utformet. Dette gir også mulighet for installering av heis i henhold til forskriftene. De nye arealene dobler utnyttelsen og gir løsninger som blir attraktive for brukere med høye krav til fleksible og tidseffektive løsninger.

  • TIPS!: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.