søndag, 14 april 2019 10:50

Hønefoss Kamera Klubb 75 år

Skrevet av
Iskrystaller i morgensol. Iskrystaller i morgensol. Fotograf: May Jorun H Støa

Hønefoss Kamera Klubb ble stiftet 24.04.1944 av en håndfull fotoentusiaster. De møttes på Grand hotell for første møte, og så vel neppe da den rivende utviklingen innen fotografering som lå noen år fram i tid.

Fra manuelle og tunge kameraer og fremkalling av svarthvit-bilder i mørkerommet i kjelleren, en interesse forbeholdt de få, til i dag hvor bilder flommer ut av de allestedsværende mobiler med avanserte kamerafunksjoner som publiserer digitale bilder på nett i samme øyeblikk de blir tatt.

Det var nok likevel den samme grunnleggende interessen da som nå; gleden av et godt velkomponert bilde av et spennende motiv tatt i det avgjørende øyeblikk. Det handler ikke om teknologi, men et godt blikk, vilje og erfaring.

Dette er interesse og kunnskap som Hønefoss Kamera Klubb ønsker å dele med andre. Medlemmene møtes siste tirsdag hver måned i 3. etasje i Arcaden, Storgata 1 i Hønefoss. Klubben holder kurs, drar på fototurer, inviterer spennende fotografer og har uformelle konkurranser, men først og fremst ønsker medlemmene å lære og gledes av gode bilder i en verden som ellers drukner i kjappe selfies og slappe avfotograferinger.

Engasjementet i klubben dreier som alt fra naturfoto, portretter og dokumentasjon til ren visuell historiefortelling. Mange av klubbens bilder inngår også i Ringerikes historiske samlinger som dokumenterer hvordan det så ut eller hvilket blikk man hadde på sine omgivelser i sin tid. Klubben har vår egen hjemmeside, er på Facebook og Instagram, har eget blad (I fokus) og publiserer sine beste bilder i egne fotobøker.

Hønefoss Kamera Klubb vil markere sitt 75 års jubileum med en rekke aktiviteter i løpet av året.

På selve jubileumsdagen, onsdag 24.04.19, starter det med en 24 timers fotomaraton hvor distriktets omgivelser, folk og hendelser skal fotograferes gjennom hele døgnet. Her blir alle invitert til å delta. Det blir også åpen dag i klubbens lokaler hvor du kan møte fotografer, høre om klubben, se på bilder, delta på minikurs og korte fototurer rundt i byen, og få en kaffekopp med noe å bite i.

Klubben stiller også ut bilder på ulike plasser i distriktet gjennom jubileumsåret. Det blir fototur til høsten og klubben har både nybegynner og videregående kurs i inneværende år. Det er plass til flere medlemmer, og om du kjenner på om fotografering er noe som fenger er det alt som skal til for å bli medlem. I jubileumsåret tilbyr klubben gratis medlemskap ut året.

torvhandler g c bergsund
"Torghandler" fotografert av G.C.Bergsund, en av klubbens tidligere medlemmer.