søndag, 14 april 2019 20:39

Ringerike SK-talenter fikk eksperthjelp av Thor Hushovd før vårklassiker

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
Ringerike SK-talenter fikk eksperthjelp av Thor Hushovd før vårklassiker Foto: Lars H. Doksæter

Ringerike SK-syklistene Sakarias Koller Løland og Magnus Sørbø fikk fredag formiddag eksperttips av Thor Hushovd i forkant av søndagens vårklassiker Paris-Roubaix.

Årets andre ritt i Nations Cup gikk søndag av stabelen for Sakarias, Magnus og resten av Morgendagens Helter-landslaget. Juniorene syklet de samme 17 brosteinspartiene som proffsyklistene før de kom i mål på Velodromen i Roubaix.

Trente med Hushovd

Allerede fredag morgen reiste Ringerike-talentene og resten av juniorlandslaget ut til Orchies i Frankrike for å starte forberedelsene til det store høydepunktet. I løpet av treningen fikk de verdifulle tips fra Thor Hushovd som selv har to pallplasseringer i den tøffe klassikeren.

– Paris-Roubaix er krevende for enhver syklist. Den norske troppen har mange talentfulle ryttere, og jeg håper at Sakarias, Magnus og resten av laget kan hevde seg i mange ritt utover sesongen, sier Hushovd som er ambassadør for Equinor Morgendagens Helter.

Treningen var i regi av Norges Cykleforbund og Equinors talentprogram Morgendagens Helter hvor selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og realfag.

111 kilometer med råskap

Paris-Roubaix var et av sesongens store høydepunkt for de norske sykkeltalentene. Den 111 kilometer lange løypen viste seg fra sin tøffeste side på søndag og det ble dessverre ingen topplassering for juniorlandslaget i år.

Av 119 startende, kom Sakarias Koller Løland inn som nr 52 (+6.40) og Magnus Sørbø som nr 55 (+7.14)

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent