torsdag, 13 juni 2019 09:16

TV 2-måling: Historisk dårlig for Ap

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Arbeiderpartiet går ned 2,2 prosentpoeng til 24,2 prosent på junimålingen til TV 2. Et slikt resultat vil være det dårligste lokalvalget noen gang for partiet. Partiets nestleder Hadia Tajik vet ikke hva som er grunnen til at partiet gjør det så dårlig på kommunevalgmålingen. Arbeiderpartiet går ned 2,2 prosentpoeng til 24,2 prosent på junimålingen til TV 2. Et slikt resultat vil være det dårligste lokalvalget noen gang for partiet. Partiets nestleder Hadia Tajik vet ikke hva som er grunnen til at partiet gjør det så dårlig på kommunevalgmålingen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Arbeiderpartiet går ned 2,2 prosentpoeng til 24,2 prosent på junimålingen til TV 2. Et slikt resultat vil være det dårligste lokalvalget noen gang for partiet.

Partiets nestleder Hadia Tajik vet ikke hva som er grunnen til at partiet gjør det så dårlig på kommunevalgmålingen Kantar TNS har laget for kanalen.

Arbeiderpartiets så langt dårligste kommunevalg var i 2003. Da fikk partiet 27,5 prosents oppslutning. Tajik vil ikke si hvor partiet bør ligge når valgresultat er klart.

– Jeg tror det er uklokt å proklamere et enkelttall. Det har Arbeiderpartiet gjort tidligere og det lønner seg verken for motivasjon eller noe annet, sier hun til TV 2.

Høyre er gallupvinneren i juni med en fremgang på 2,3 prosentpoeng fra målingen i mai til 23,3 prosent. Det er en promille over forrige kommunevalg.

For de øvrige partiene fordeler oppslutningen seg slik: Frp får 8,1 prosent (- 0,8 prosentpoeng), Sp 11,6 (-1,3), SV 6,7 (-0,1), MDG 5,4 (+0,7), Rødt 5,6 (+0,3), Venstre 2,7 (-0,6) KrF 3,6 (-0,5).

Andre partier og lokale lister får samlet 4 prosent (+0,6), når de som har svart at de vil stemme på Folkeaksjonen nei til bompenger eller en liste som er mot bompenger er tatt ut.

Folkeaksjonen mot bompenger stiller til valg i 11 kommuner, mens det stilles andre lister som er mot bompenger i noen flere kommuner. Samlet får bompengelistene 4,6 prosent, en fremgang på 1,1 prosentpoeng fra mai.

– Dette er en kjempegod måling som viser at vi engasjerer folk rundt i landet og spesielt i de store byene, sier Frode Myrhol, som i fire år har representert partiet i bystyret i Stavanger.

NTB

Andre saker å lese

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

Just Padel Group (JPG) har bestemt seg for å anke dommen fra Agder tingrett der den tidligere skihopperen Anders Jacobsen ble tilkjent flere millioner kroner.

Les mer i RingeriksAvisa

To Hallinger varetektsfengslet for voldtekt og filming av tenåring

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

To menn er i Buskerud tingrett varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, siktet for å ha voldtatt og filmet en tenåring.

Les mer i RingeriksAvisa

Voldshendelse på Solli plass: Mann alvorlig skadet

18-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann fikk hodeskader da han ble slått ned på Solli plass i Oslo natt til torsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

På vei ut av døren som helseminister, fastslår Ingvild Kjerkol (Ap) at fastlegeordningen er på bedringens vei. I fjor kom det 237 nye fastleger.

Les mer i RingeriksAvisa