torsdag, 13 juni 2019 09:16

TV 2-måling: Historisk dårlig for Ap

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Arbeiderpartiet går ned 2,2 prosentpoeng til 24,2 prosent på junimålingen til TV 2. Et slikt resultat vil være det dårligste lokalvalget noen gang for partiet. Partiets nestleder Hadia Tajik vet ikke hva som er grunnen til at partiet gjør det så dårlig på kommunevalgmålingen. Arbeiderpartiet går ned 2,2 prosentpoeng til 24,2 prosent på junimålingen til TV 2. Et slikt resultat vil være det dårligste lokalvalget noen gang for partiet. Partiets nestleder Hadia Tajik vet ikke hva som er grunnen til at partiet gjør det så dårlig på kommunevalgmålingen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Arbeiderpartiet går ned 2,2 prosentpoeng til 24,2 prosent på junimålingen til TV 2. Et slikt resultat vil være det dårligste lokalvalget noen gang for partiet.

Partiets nestleder Hadia Tajik vet ikke hva som er grunnen til at partiet gjør det så dårlig på kommunevalgmålingen Kantar TNS har laget for kanalen.

Arbeiderpartiets så langt dårligste kommunevalg var i 2003. Da fikk partiet 27,5 prosents oppslutning. Tajik vil ikke si hvor partiet bør ligge når valgresultat er klart.

– Jeg tror det er uklokt å proklamere et enkelttall. Det har Arbeiderpartiet gjort tidligere og det lønner seg verken for motivasjon eller noe annet, sier hun til TV 2.

Høyre er gallupvinneren i juni med en fremgang på 2,3 prosentpoeng fra målingen i mai til 23,3 prosent. Det er en promille over forrige kommunevalg.

For de øvrige partiene fordeler oppslutningen seg slik: Frp får 8,1 prosent (- 0,8 prosentpoeng), Sp 11,6 (-1,3), SV 6,7 (-0,1), MDG 5,4 (+0,7), Rødt 5,6 (+0,3), Venstre 2,7 (-0,6) KrF 3,6 (-0,5).

Andre partier og lokale lister får samlet 4 prosent (+0,6), når de som har svart at de vil stemme på Folkeaksjonen nei til bompenger eller en liste som er mot bompenger er tatt ut.

Folkeaksjonen mot bompenger stiller til valg i 11 kommuner, mens det stilles andre lister som er mot bompenger i noen flere kommuner. Samlet får bompengelistene 4,6 prosent, en fremgang på 1,1 prosentpoeng fra mai.

– Dette er en kjempegod måling som viser at vi engasjerer folk rundt i landet og spesielt i de store byene, sier Frode Myrhol, som i fire år har representert partiet i bystyret i Stavanger.

NTB