RingeriksAvisa 20 år

Oppdatert 18.09.2019
A+ A A-

Stilling ledig

:

E. coli-funn i drikkevannet i Krødsherad

  • Skrevet av 
  • Publisert i Nyheter

Det er påvist E. coli-bakterier i drikkevannet i Krødsherad kommune i Buskerud, skriver Bygdeposten. Siste: Vannet OK igjen.

Alle med kommunalt vann på Norefjell og i Noresund-området måtte koke vannet. Lørdag opplyser kommunen at nye vannprøver ikke har påvist noen bakterier. Dermed er kokepåbudet opphevet.

 

Alle med kommunalt vann på Norefjell og i Noresund-området om å koke vannet, melder kommunen på sine nettsider.

De opplyser at bakteriemengden er den minste målbare mengde, og at alle normale prosedyrer er iverksatt. Dette innebærer å sende ut kokevarsel, kloring, og overvåking av vannettet.

Kommunen presiserer at det er abonnenter tilknyttet Noresund vannverk med forsyningsområde nord for Gren og Bjøreelva, som er berørt.

Nye vannprøver er tatt fredag og sendes til analyse i løpet av dagen. Svar på prøvene er ventet i løpet av helgen.

Forurenset drikkevann har den siste uka vært i søkelyset i forbindelse med at rundt 2.000 personer trolig har blitt syke av drikkevannet på Askøy i Hordaland. Tirsdag ble det bekreftet funn av Campylobacter i drikkevannet, som kan gi mage- og tarminfeksjon. Totalt har 50 voksne og 15 barn vært innlagt som følge av sykdomsutbruddet.

Torsdag ble det også funnet E. coli-bakterier i drikkevannet i Hurum kommune i Buskerud.

Godt å vite at Ringerike har nytt vannverk.

Sist redigertlørdag, 15 juni 2019 19:59
  • TIPS!: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.