RingeriksAvisa 20 år

Oppdatert 17.09.2019
A+ A A-

Stilling ledig

:

Ask gård til finalen

Et utvalg fra Menys matskatt Et utvalg fra Menys matskatt

Seks kandidater, av MENYs 450 lokalmatprodusenter, står igjen som finalister til årets Matskattstipend. Alle bidrar til innovasjon og mangfold i norsk dagligvare. Vinneren offentliggjøres 6. september i forbindelse med Matstreif.

- Vi brenner for lokalmat og er hele tiden på jakt etter nye matskatter slik at vi kan sikre et bredt og unikt vareutvalg. De seks finalistene tilbyr særegne produkter av svært høy kvalitet og har spennende utviklingsplaner, sier Einar Gundersen, kategoridirektør i MENY. Bidrar til reell innovasjon Hovedvinneren av Matskattstipendet 2019 tildeles 250 000 kroner. I tillegg deles maksimum 250 000 kroner ut til to eller flere av de andre finalistene. – Vi støtter lokale matgründere økonomisk slik at de kan iverksette sine utviklingsprosjekter. For MENY handler satsingen på lokalmat om å ta vare på norske mattradisjoner og lokale arbeidsplasser, og samtidig stimulere til økt innovasjon og produktutvikling, sier Gundersen. Han er imponert over innovasjonsevnen blant lokalmatleverandørene, og sier at det i stor grad er de som bidrar til reell innovasjon, mangfold og lokale variasjoner i norsk dagligvarebransje. Ta for eksempel delikatesse-potene fra Bjertnæs & Hoel, den saktevoksende Lerstang-kyllingen, Sigdal knekkebrød, ostene fra Himmelspannet, norsk Angus-kjøtt, de økologiske produktene til Grøstad Gris, spekemat fra Tind og Hvasser Asparges. Sistnevnte vant Matskattstipendet i fjor med sine planer om å produsere Norges første hvite asparges. Hovedjuryen består av eksterne fagfolk, matentusiaster, matpolitiske premissgivere, inkludert landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

  De 6 finalistene i Matskattstipendet 2019 er:

  • Nøisom Bryggeri, Fredrikstad i Østfold – håndtverksøl
  • Den sorte havre, Våler i Østfold - havregryn
  • Gangstad Gårdsysteri, Inderøy i Trøndelag – ost, is og gårdsbutikk
  • Grøndalen Gårdsmeieri, Nes i Akershus – økologisk ferskost, myse og is
  • Finnmark Rein, Tana i Finnmark – kjøttprodukter av rein
  • Ask Gård, Jevnaker i Buskerud – økologisk spekemat og andre kjøttvarer
  • TIPS!: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.