A+ A A-

Far og sønn fra Buskerud omkom i trafikkulykke i Danmark

  • Skrevet av 
  • Publisert i Nyheter
To personer omkom i et sammenstøt mellom et tog en personbil i Djursland i Danmark lørdag. Foto: Per Øxenholt/Ritzau NTB scanpix / NTB scanpix To personer omkom i et sammenstøt mellom et tog en personbil i Djursland i Danmark lørdag.

En familie fra Buskerud var involvert i en ulykke mellom en personbil og et tog i Danmark lørdag. Far og sønn omkom, mens to andre i bilen er innlagt på sykehus.

– De er skadd, men ikke alvorlig, sier politiinspektør Brian Voss Olsen til NTB.

En mann på 34 år og en gutt på 7 år omkom i en trafikkulykke i Danmark lørdag formiddag da bilen de fire satt i kolliderte med et tog i nærheten av Århus. En kvinne på 32 år og ei jente på 6 år, som også var i bilen, ble kjørt til sykehus men er utenfor livsfare. Pårørende er varslet.

Årsaken til ulykken er ikke kjent. Blinkende lys og klokker ved overgangen skal varsle bilister før toget kommer. Teknikere jobbet lørdag ettermiddag med å undersøke om dette systemet virket.

Skulle installere bom

Det er det ikke noen bom ved baneovergangen, men Banedanmark, som drifter jernbanenettet i Danmark, jobber med å installere et bomsystem ved overgangen, ifølge TV 2 Østjylland.

– Overgangen er sikker. Det er ikke uvanlig at det ikke er bomanlegg. Vi skal nå finne ut av om lysanlegget har fungert, sier direktør Michael Borre for Aarhus Letbane.

Bilder fra ulykkesstedet viser at bilen ligger på siden på toglinjen, flere meter fra veien.

Ulykken etterforskes

Strekningen der ulykken skjedde åpnet i slutten av april.

Politiinspektøren sier at ulykken blir etterforsket, og at det lørdag ettermiddag gjøres undersøkelser av havarikommisjonen, som er standard ved en slik ulykke.

Ingen passasjerer på toget kom til skade, ifølge politiet.

Ane Lunde i Utenriksdepartementet skriver i en SMS til NTB at UD er kjent med at to norske borgere er omkommet i Danmark.

Lite trafikk

Det var 11-tiden politiet fikk melding om at en personbil og et tog på lettbanen hadde kollidert i Trustrup i Norddjurs kommune på Midtjylland. Trustrup ligger 13 kilometer sørvest for Grenaa som er endestasjon på lettbanestrekningen, som går fra Aarhus til Grenaa.

Dansk lettbane kan sammenlignes med bybanen i Bergen, og er en sporvei som i stor grad kjører atskilt fra annen trafikk.

Politiinspektør Voss Olsen beskriver området der ulykken skjedde som «ute på landet» og med liten trafikk.

  • TIPS!: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.