tirsdag, 09 juli 2019 08:03

Huseierforbundet: – Ikke hogg naboens trær

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Spørsmål om trær omhandles i nabolovens paragraf 3, men også paragraf 2 kan brukes. Spørsmål om trær omhandles i nabolovens paragraf 3, men også paragraf 2 kan brukes. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix

Sommeren er høysesong for nabokrangler, blant annet om trær. Men ikke ta sagen i egne hender. Det kan koste deg dyrt, advarer Huseiernes Landsforbund.

Forbundet forteller om nabokrangler knyttet til trær som skygger for sol og utsikt, gir allergier eller for mye løvnedfall på naboens eiendom.

– Man bør ikke la seg friste til å løse tvisten ved å hogge ned trær selv. Vi har sett flere eksempler på at urettmessig hogst av naboens trær har medført erstatningsansvar på flere hundre tusen kroner, forteller advokat Annita Magnussen i Huseiernes Landsforbund.

– Erstatningen blir fort stor blant annet fordi store trær må gjenskaffes i utlandet og kjøres med trailer til Norge, og man trenger bistand til planting og ettersyn av trærne. I tillegg til dette kan man bli idømt sakskostnader for retten. Når trærne er borte, er det også vanskelig å bevise at trærne har vært til sjenanse. Det beste utgangspunktet for en god løsning er å ta en prat med naboen over gjerdet, fortsetter hun.

Spørsmål om trær omhandles i nabolovens paragraf 3, men også paragraf 2 kan brukes.

NTB